Tak sem se podival poradne do toho datasheetu a mas samozrejme pravdu. Dik za upozorneni, fakt nerad takhle lidi blbnu.
Ja to tam daval uz pred lety a uz sem si nepamatoval co, tak jsem sem prasknul link na prvni vec co sem nasel, coz byla nebetycna blbost
Mam tam verzi na nizsi vykon a bez spinani v nule, takze u me to facha bez problemu.
Co jsem koukal tak ze soucasnych (a cenove dostupnych), by mozna mel byt pouzitelny S202T02, ten ma pridrzny proud (holding current) max. 25 mA (takze v realu jeste min) a to uz cerpadylko s vykonem aspon 5W ma. Ale je fakt, ze nevim jak moc tomu zero-cross vadi indukcni odber proudu, samotnyho by me to zajimalo vi nekdo neco vic?
Takze jistota je samozrejme neco bez zero-crossing (napr. S202T01).
http://www.datasheetcatalog.com/data.../S202T01.shtml
To SSR sem pouzil taky protoze je mensi a ja to zabudovaval primo dovnitr PC zdroje.
007: Tak to nevim jak si to dokazal, ale pri tom proudu 10e-4 A, mi to dava vykon maximalne 0,023 W (230V*10e-4A), coz sotva rozsviti beznou LEDku. Nehlede na to, ze spotreba vypnutyho monitoru je nekolik Wattu. S reprakama pouzivam taky SSR spinanou zasuvku a chodi to no problem, mam tam typ S201S05V. Musel si mit nejaky typ co ma pruchozi proud ve vypnutym stavu o dost vetsi.