Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Siemens SX1

Standardní Siemens SX1

Brácha si koupil skoro před 2 roky tento mobil, odešel mu joystick, reproduktor, tlačítka a ještě základní deska. Telefon byl kupovaný na firmu (IČO, DIČ). Záruka je ješte necelý měsíc a na reklamaci mi rěkli, že už to u nich reklamovat nemůžu z důvodu toho nákupu na firmu. Zajímalo by mě tedy,
    jesli si ze mě dělají srandu a chcou to zahrát do autu, protože siemens krachuje a museli by to platit ze svého nebo mají pravdu a pak mě doporučíli přidat se k hromadné žalobě na Siemens. Ještě bych se chtěl zeptat jetli se to vypatí opravit v neautorizovaným sevise. dík

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Siemens SX1

jestli byl telefon kupovany na "firmu", pouzije se na kupni smlouvu rezim obchodniho zakoniku, podle ktereho se zaruka primarne resi dohodou prodavajiciho a kupujiciho a teprve pote zakonem. takze si prostuduj obchodni a reklamacni podminky prodavajiciho, urcite tam najdes udaj o tom, jak dlouhou zaruku poskytujou
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Tak boužel je tam napsaný, že se v takových případech řídí zárukou od dovozce, která je asi jenom 1 rok nebo ne??
    mají to tam napsaný asi tak: http://www.mobilhouse.cz/nak_rad.php?act=reklamace
    Dá se s tím jestě něco udělat, nebo jsou peníze nenávratně ztracený??
    Naposledy upravil FILLEN; 06.11.2006 v 00:03.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal FILLEN Zobrazit příspěvek
    Tak boužel je tam napsaný, že se v takových případech řídí zárukou od dovozce, která je asi jenom 1 rok nebo ne??
    mají to tam napsaný asi tak: http://www.mobilhouse.cz/nak_rad.php?act=reklamace
    Dá se s tím jestě něco udělat, nebo jsou peníze nenávratně ztracený??
    imho je to ujednani, na ktery jsi daval link, naprosto neurcite a tedy i neplatne.
    kupni smlouva vymezuje prava a povinnosti smluvnich stran a jako takova musi mit vzdy jasne urcitelny obsah s tim, ze zmena takoveho obsahu smlouvy (tj. zmena vzajemnych prav a povinnosti), lze zmenit pouze dohodou smluvnich stran. jestlize prodavajici cini soucasti smlouvy i reklamacni podminky sveho dodavatele, pak ok, ALE (i) tyto musi byt stanoveny dostatecne urcite ke dni uzavreni smlouvy, a (ii) nasledne zmeny takovych podminek nemuzou menit.
    v tomhle pripade absolutne nevis, kdo je dodavatelem ani to, jake ty podminky skutecne jsou, takze bych rekl, ze se pouziji obecna ustanoveni obchodniho zakoniku - check FAQ+nekolikrat se to tu resilo
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Jak vime Benq Mobile nechal krachnout tovarnu v Nemecku, takze si precti hlavne toto http://www.mobilhouse.cz/faq.php
    Q: Přestal mi fungovat mobilní telefon Siemens (BenQ-Siemens), jak to mám nyní v rámci záruky reklamovat? Četl jsem v tisku o údajném krachu a konkurzu společnosti BENQ Mobile v Německu a dalších problémech...

A: Při nákupu na IČO platí podle reklamačního řádu garanční podmínky dovozce. V případě krachu dovozce a zrušení autorizovaného servisního centra by bohužel nebylo možno záruku pro zákazníky nakupující na IČO uplatnit. Nyní je situace díky problémům společnosti BENQ MOBILE značně nepřehledná, informujte se na aktuální informace e-mailem.
    Naposledy upravil ctrl_j; 06.11.2006 v 10:34. Důvod: uprava nazvu spol.
    | P67 + 2500K@silent |

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Siemens data exchange a Siemens CX65
    Založil Kositch v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.12.2004, 19:24
  2. SX1 a Symbian - mít či nemít?
    Založil Hanz v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.12.2004, 20:00
  3. Siemens SX1 - bluetooth,gprs,..
    Založil G_R_E_E_N v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 09.11.2004, 21:09
  4. Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 02.09.2004, 19:26
  5. Reklamace:USB datový kabel (nabíjecí) Siemens C/S/M/55...
    Založil Gastan v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 21.06.2004, 19:21

Pravidla přispívání