Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: problémy s ADSL modemem D-link 362T

Standardní problémy s ADSL modemem D-link 362T

Již od července používám tento ADSL modem připojený k routeru ASUS 500G Delux. první 2 měsíce jsem s ním byl velice spokojený....žádný odpojení nebo cokoliv jiného.
    Ale poslední 2 měsíce, my sám padá. Nedokážu se na něj přes router připojit.
    Zkusím ještě třeba utilitu FRee ping, abych otestoval jestli má vůbec nějakou odevzu. Většinou když fakt nejde tak jasně vidím O% OK pingů. Někdy tuhle utilitu už mám spuštěnou pořád a vidím že najednou ze 100% se to pomaličku snižuj, najednou se pingy začnou ztrácet, internet se zpomaluje až někdy modem padne na 0%. Jediný co pomůže je vypojit ho ze zásuvky, počkám chvíli a dám ho zpět. Pak se znovu chytne. Ale stav kdy vydrží je v posledních dnech jen okolo 1 dne. Od pondělí mi šel v tahu 3 dny a zas zrovna včera jsem ho musel vypojovat už takhle 3x!!! a před tím jel bez problémů i měsíc.
    modem mám umístěn na půdě, kde je momentálně docela zima, myslíte si, že by to na to mělo nějaký vliv?
    včera jsem ho taky vytáhl ze zásuvky a už se k němu nemohu ani přihlásit. po vložení uživ. jména a hesla napíše toto: Content-Length: 370
    takže momentálně jsem i bez jakýkoliv kofigurace tohodle modemu. asi ho budu muset vzadu resetit

Zkoušel jsem se dívat na stránky D-Linku ale tenhle modem nemůžu nikde zaboha najít....vůbec nic. myslel jsem si, že třeba pomůže přehrátí firmware,ale když žádnej ani nemohu najít.....nebo nemohl by se tam nahrát nějaký jiný (z podobného modelu??)
    fakt nevím co mám dělat.
    myslíte si, že ho mám reklamovat
    a pokud mi nabídnou u O2 modem mám si vzít třeba toho ZyXELa P660RU-T3?
    v pondělí bych ho skočil vyreklamovat a kdybych zaplatil zálohu, dostal bych tohodle modema zatím na půjčení.....do tý doby,než by se vyreklamoval.
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

Standardní Re: problémy s ADSL modemem D-link 362T

ještě bych doplnil,že poslední dobou hojně využívám tenhle modem k stahování přes BearShare a různé P2P sítě....
    jestli třeba tenhle modem to nějak nedává
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

Jo, to je vic nez pravdepodobny, pokud pouzivas torrent, tak ten je schopnej s klidem levnejsi modemy s mensi pameti na konexe zahltit tak, ze prestanou odpovidat i na ping z LAN (overeno na Siemensech a Zyxelech )
    Loading signature [ FAILED ]

myslíš,že je to opravdu tím?
    a dá se tento problém nějak řešit??
    takže přejítí na ZyXEL P660RU-T3 by nemělo smysl?? Jakej bych si měl tedy pořídit, momentálně dostupnej?

No nejsem si jist, ze to jen ten problem, jelikoz tento modem se chova tak, ze prideli uzivateli (u tebe routeru) privatni adresu s kratkou platnosti a jen co se zaloguje, prideli mu verejnou. Nicmene nevim, jak s datama vnitrne zachazi, takze tezko rict.
    Ale slo by to urcite vyresit tak, ze ho prenastavis na Bridge (v pripade PPPoE) a z routeru ho budes vytacet PPPoE klientem (kam zadas jen jmeno a heslo). Tim ho v podstate vyloucis jakejkoliv zasah modemu do komunikace, bude fungovat jen jako bridge (switch).
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Citace Původně odeslal HAVTOM Zobrazit příspěvek
    Ale slo by to urcite vyresit tak, ze ho prenastavis na Bridge (v pripade PPPoE) a z routeru ho budes vytacet PPPoE klientem (kam zadas jen jmeno a heslo). Tim ho v podstate vyloucis jakejkoliv zasah modemu do komunikace, bude fungovat jen jako bridge (switch).
    Na tohle pozor, resil jsem to taky a konkretne Zyxely s kombinaci s ADSL od Nextry/GTS Novery tohle neumoznuje

Tak jsem ten modem přepl na Bridge a v routeru v nastavení IP config jsem nastavil vytáčení PPPoE, pak vyplnil uživatelský jméno a heslo.
    taky tam byli okna na nastavení ve kterých jsem nechal původní.....
    Idle Disconnect Time in seconds(option): 1800
    TX Only - nezaškrtnuto
    MTU: 1492
    MRU: 1492
    Service Name(option): nevyplněno
    Access Concentrator Name(option): nevyplněno
    Enable PPPoE Relay? nastaveno na NO

můžou tedy být takovéto hodnoty nastaveny. U modemu jsem si všiml, když jsem ho přepínal na bridge, že MTU bylo nastaveno na 1400 a MRU stejně jak ted na 1492. Tak co je lepší??

ted jsem to nechal tak jak to jede a jsem zvědav, jak dlouho to vůbec půjde, bylo by bezva, kdyby furt

Nechal bych to jak to bylo prednastaveny. Pro PPPoE je MTU 1492 funkcni maximum.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

No pokud problem byl skutecne v tom, ze modem nezvladal routovat velky mnozstvi spojeni P2P siti, tak by to Brigde mode mel vyresit - modem ted dela opravdu "jenom" hloupy modem a o zadny routing se nestara.

Citace Původně odeslal admix Zobrazit příspěvek
    Na tohle pozor, resil jsem to taky a konkretne Zyxely s kombinaci s ADSL od Nextry/GTS Novery tohle neumoznuje
    Tak jsem zjistoval a tohle jde resit jen s modemy Alcatel (at uz STH, STH isdn, STpro, 510, 510i a asi i jiny), ktery se nechaj prenastavit na PPTP a pak se vytaci PPTP z routeru nebo VPN z PC. Zasadni problem tu totiz je, ze dotycnej ISP neprovozuje PPPoE, ale PPPoA a tam nelze Bridge pouzit.

tak po měsíci provozu internetu. se chci pochlubyt s výsledky. Poradili jste mi velmi dobře. Pomohlo to. Přenastavil jsem ADSL modem na Bridge mód. Takže routoval pak už jen ASUS 500G Delux a vše bylo od té doby v pohodě....Díky!!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ADSL modem 4 portovy - problemy s pripojenim
    Založil ScanX v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 17.11.2005, 18:42
  2. Gentoo zvuk nForce2
    Založil Cseapek v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.05.2005, 21:00
  3. Problem s ADSL + modemem ...
    Založil Zizi v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 18