Citace Původně odeslal M@to Zobrazit příspěvek
Ahojte,

mam problem s bootovanim zo SATA disku. Doteraz som bezal na ata disku, pred par dnami som si vsak zakupil prvy SATA disk. V jadre 2.4.33.2 mam zakompilovane moduly pre SATA radic sata_nv (doska s NForce2 Ultra).
System som preniesol na novy disk prikazom cp -a a taktiez som nastavil nove rozlozenie disku vo fstab-e (/dev/sdaX).

Po restarte som cez bootovacie cd nastartoval system z noveho disku -> sata.i root=/dev/sda6 a zaviedol lilo do mbr noveho disku.
Po nasledujucom restarte vsak system nenabehol a skoncil na hlaske:

Kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init= option to kernel.

Napadlo ma, ze asi nemoze najst particiu systemu, pretoze mam ovladac pre SATA radic skompilovany ako modul. Takze som prekopiloval jadro a ovladac som pri konfiguracii nedal ako M ale Y - cize by mal byt priamo v jadre. Nic sa vsak nezmenilo.
Zaujimave je, ze aj velkost suborov jadra je rovnaka - ci uz je ovladac pre SATA ako modul alebo priamo v jadre.

Momentalne som uz v koncoch a nic nove ma nenapada . Vedel by niekto poradit prosim?

vdaka

//EDIT: System je Slackware 11.0, jadro 2.4.33.2, doska Epox 8RDA6+Pro.

ta stejna velikost kernelu je divna. jsi si jistej, ze instalujes opravdu ten nove zkompilovanej kernel?

jinak to vypada, ze to vpohode mountne FS ale nenajde tam init. nezmenilo se ti nahodou cislovani fs ? ze by treba misto sda5 ted bylo sda6 nebo neco na ten zpusob ?