Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Reklamace HDD u zkrachovaleho prodejce

Standardní Reklamace HDD u zkrachovaleho prodejce

Zdravicko, koupil jsem si hardisk pred 3 lety Začal mi blbnout a tak jsem ho na konci záruční doby donesl reklamovat. Záruční doba končila dne 3.10. Dne 26.9. jsem přišel do obchodu a ouvej. Původní firma zkrachovala. Ale nový prodejce mi vyšel vstříc, zboží přijal a poslal výrobci. Na "potvrzení o přijetí reklamace" dal své razítko (razítko nové firmy). Když jsem se však do obchodu vrátil, bylo mi sděleno, že mi reklamace byla odmítnuta z důvodu prošlé záruky. Obchod, který ode mne vadný hardisk přijal ho výrobci poslal až po 3.10. Myslím si, že jsem v právu, já to tam přece donesl před skončením záruční doby. Ale nevím jak to je, když původní prodejce zkrachoval. Domnívám se, že tím, že dal na doklad své razítko, tím reklamaci přijal a odpovídá za ni. V takovém případě by měla být jeho chyba, že prošvihl záruční dobu, ne? Víte někdo jak to je?
    AMD Athlon 3000+,GIGABYTE M55PLUS-S3G,HIS ATI Radeon X1950Pro, PrimeCooler PC-VGAHG2 AL, 1GB RAM,

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Reklamace HDD u zkrachovaleho prodejce

tady je zaprve zapotrebi definovat, co myslis tim, ze "puvodni firma zkrachovala". jestlize tim myslis, ze puvodni prodavajici je v konkurzu, nebo v dusledku konkurzu zanikl, pak jedinou sanci bys mel v pripade, ze bys svoji pohledavku v konkurznim rizeni uplatnil, i kdyz v takovem pripade bys velmi pravdepodobne nedostal nic.
    jestlize tim ale jen myslis, ze provozovnu puvodniho prodavajiciho prevzal jiny subjekt (treba na zaklade smlouvy o koupi casti podniku nebo jinak), pak prechazi prava a povinnosti z puvodniho prodavajiciho na tohoto noveho a muzes se na nem domahat plneni prav odpovidajici odpovednosti za zarucni vady.
    k te dobe: uplatnenim reklamace je mysleno vytknuti konkternich vad veci, coz musis ucinit POUZE vuci prodavajicimu, protoze pouze s nim mas pravni vztah zalozeny kupni smlouvou. co s tim udela on dal, to je vylucne jeho problem.

takze, sakumprask, jestli nejde o konkurz prodavajiciho, mas jednoznacne narok na vyrizeni reklamace.

EDIT: jenom jeste poznamenam, ze jelikoz se jedna o zaruku nad zakonny ramec, muze prodavajici reklamacni rizeni upravit jinak oproti zakonne uprave
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Unhappy Re: Reklamace HDD u zkrachovaleho prodejce

Bohužel je to ten druhý případ, tedy že nový prodávající převzal pouze logo firmy, jinak je to úplně nový právní subjekt. Tedy dle toho, co píšeš mám na reklamaci nárok pouze u konkursního řízení, což asi nebudu řešit

Mě šlo akorát o to, že mi zamítli reklamaci jen proto, že ten HDD poslali na reklamaci pozdě. Kdyby mi řekl, že to pošle až za týden, tak se pokusím zjistit dodavatele a zajdu si tam sám, pže jsem věděl, že záruka končí.
    AMD Athlon 3000+,GIGABYTE M55PLUS-S3G,HIS ATI Radeon X1950Pro, PrimeCooler PC-VGAHG2 AL, 1GB RAM,

Věk
    44
    Vliv
    325

ted tomu nerozumim - ten druhy (tj. nekonkurzni) pripad, jak jsem ho popisoval, by pro tebe byl dobry
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Špatne jsem se vyjádřil, je to ten první případ.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Informuj se na prislusnym zicnostenskym urade, kazdy podnikatel, ktery podnikani ukonci je povinen tam oznamit, kdo bude reisit pripadne pohledavky a reklamace.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Informuj se na prislusnym zicnostenskym urade, kazdy podnikatel, ktery podnikani ukonci je povinen tam oznamit, kdo bude reisit pripadne pohledavky a reklamace.
    Přesně tak! Plus když už to ten prodejce převzal, tak za to taky nese odpovědnost. Něco podobného jsem řešil (vlastně ještě řeším ) a ČOI nám řekla, že ten kdo převzal výrobek k reklamaci je pak automaticky odpovědný za vyřízení reklamace. Takže v tomhle případě bych předpokládal, že prodejce nedodržel svoje závazky...
    Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..

Core i5-3550@3300MHz, ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation, Gigabyte Z77X-D3H, Sapphire Radeon HD 7850 2GB, 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport, Samsung 850 EVO SSD 520 120GB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Seasonic S12 500W, skříň CoolerMaster Centurion 5 Silver, 32" LCD Samsung LE32-D550

Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal pre.vit Zobrazit příspěvek
    Něco podobného jsem řešil (vlastně ještě řeším ) a ČOI nám řekla, že ten kdo převzal výrobek k reklamaci je pak automaticky odpovědný za vyřízení reklamace. Takže v tomhle případě bych předpokládal, že prodejce nedodržel svoje závazky...
    v tom pripade se COI pekne myli: samotny fakt, ze nekdo prevezme vyrobek k reklamaci nezaklada jeho povinnost u dane veci vady odstranit - tato povinnost vyplyva pouze na zaklade puvodniho pravniho vztahu zalozeneho prislusnou (a asi nejcasteji kupni) smlouvou a popr. naslednych prevodu/prechodu prav a povinnosti z tohoto vztahu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prodejce uvádí jiné údaje-parametry gfx karty , reklamace ?
    Založil integrity v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.10.2005, 10:07
  2. Reklamace HDD Western Digital bez záručního listu ???
    Založil Harp v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 26.09.2004, 16:50
  3. Reklamace vyhoreleho HDD a kdo vi ceho vsecho jeste
    Založil ZeeZ v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.05.2004, 00:35
  4. Reklamace HDD po 4 mesicich
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 08.05.2004, 16:00

Pravidla přispívání