Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
Dokážete mi vysvětlit následující problém? Mám X2 4400+ přetočené na 2,6GHz a na tom Ninju - Core temp ukazuje v klidu nějakých 38°C na prvním jádře a 43°C na druhém. To by se dalo vysvětlit různým posazením Heatspreaderu, jenže když dám PRIME na obě jádra, to první vyleze až přes 70°C, zatímco druhé je v pohodě do 65°C a to už vážně nechápu proč...
Tohle se mi děje taky (viz. zde) sice nevim proč, ale je to tak. Ale musím říct, že to jádro, které se hřeje v LOADu víc (a v IDLE míň), tak je i výkonnější (ve 2x PRIME je vždy napřed s výpočty).

Mám dva dotazy:

1) Používám CoreTemp 0.9.0.93 a zjistil jsem u něj jednu nepřijemnou vlastnost. Vypíná (nebo vytuhává) počítač když je spuštěn a zároveň běží 2x PRIME. A to tak, že jednou za 2 hodiny, jednou za 8 hodin, jednou za 14 hodin běhu 2x PRIME. A to jak na default, tak při OC. A nedělá to jen mě, ale i kámošovi s naprosto stejnou sestavou (viz. podpis PC1). Od doby, co při 2x PRIME nespouštím Core Temp, tak mi PC jede stabilně 33h v 2x PRIME!!! (když by to dělalo jen mě, tak bych si myslel, že je problém u mě, ale jsme minimálně dva, kdo má TY SAMÉ PROJEVY). Protože si myslím, že problém je na 99% na straně CoreTemp (nešlo by s tím něco udělat? ->> 2 Eagle)

2) Protože tedy při 2x PRIME nemůžu používat Core Temp, ale přijde mi důležité vědět, jakou mám teplotu jader přes DTS, tak jsem se dozvěděl, že SpeedFan (tuším od v. 4.29) umí taky toto měření. Tak jsem ho instalnul. To že mám DualCore asi poznal (protože pro využití CPU mám dvě "housenky"), ale hodnotu CORE (což předpokládám bude teplota přes DTS) mám jen jednu. Přitom Core Temp ukazuje teploty pro každé jádro zvlášť. Jak mám ve SpeedFanu udělat, abych viděl teploty obou jader?
Nebo to snad nedejbůh průměruje nebo jak to je?

Díky za pomoc...