Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: PC nestartuje

Standardní PC nestartuje

mam docela velky problem. dnes jsem chtel prodat PC (ten co mam v podpisu) a tak jsem ho trochu "čistil", což znamená vyndaval disk, palírnu a Audiginu, protoze tento HW si nechavam. po vyndani tohoto HW jsem chtel "kontrolne" zpustit PC jestli vsechno šlape a proste PC nenajelo
    zkusil jsem prohazet ruzne ramky, mel jsem i vyndanou grafiku, dokonce i procik, vse jsem zapojil zpet a porad nic. vyndaval jsem uz i baterii co je na desce abych restartnul BIOS ale proste nic.
    abych vysvetlil co to presne (ne)dělá :
    po stisku tlačítka power se všechny fany i disk roztočí, ale monitor je "bez signálu" s PC neudelá to klasický "PÍP" jako pri každém startu!

zkusil jsem i vše odpojit a pustit jen CPU+CHLADI4+DESKA+RAM+GRAFIKA a proste porad to stejny...NENAJEl!

nevíte cim by to mohlo být? mam podezření na grafiku, protoze vse se rozbehne, slysim i trochu "zahrabat" pc ale proste zadny sinál do monitoru!
    RAMky by meli byt vpohode, protože mam 3 moduly a zkousel jsem je ruzne prohazovat i pojednom zapojovat, ale beze změny. bohužel jinou AGP grafiku na test nemam!
    nevite tedy co s tim? nevite jaky HW vydává ten zvuk "PÍP" při startu? v něm asi totiž bude problém
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Standardní Re: PC nestartuje

A připojil jsi do desky i 12V větve? mimo klasický konektor 20pin(či 24) ? To se občas stane. A pak každá deska má svou signalizaci chyb. Ať už číselník,či světelné diodky, či zvuková signalizace. Takže bych nakouknul do manuálu k základní desce, tam to bude popsáno co dělat. Předtím zkus zkontrolovat zapojení toho 12V konektoru..

Dle Tvého popisu by to mohlo být, kolegovi se stalo to samé. Pc nenaběhne,v monotoru není signál.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

aha, děkuji, mrknu do manuálu jestli tam takovy konektor vubec je. ja mam pocit že ne no ale radsi se mrknu

ale neni divny ze hodinu predtim to jelo rok v kuse bez problemu a ted error?

EDIT:

v podpisu nemam napsany typ desky, takze mam ASUS A7V600 chipset VIA KT600

Mno tak jestli jsi jej neodpojoval....je to 4pinový čtvercový konektor. Nemusíš ho tam také vůbec mít, záleží co si deska žádá..Spíše bych vsadil na diagnostiku desky. Záleží jak jsi pc čistil...já osobně bych v posledním případě si na stůl dal antistatické sáčky, na ně dal desku, do ní cpu, vga, memmory..zdroj vyndal z case, zapojil do mb, pak do sítě a zapnul pc. Je to sice hodně montování, nicméně potom máš pohodlnou diagnostiku. Můžeš libovolně měnit jednotlivé části a nejrychleji zjistíš kde je zakopaný pes
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Mno tak jestli jsi jej neodpojoval....je to 4pinový čtvercový konektor. Nemusíš ho tam také vůbec mít, záleží co si deska žádá..Spíše bych vsadil na diagnostiku desky. Záleží jak jsi pc čistil...já osobně bych v posledním případě si na stůl dal antistatické sáčky, na ně dal desku, do ní cpu, vga, memmory..zdroj vyndal z case, zapojil do mb, pak do sítě a zapnul pc. Je to sice hodně montování, nicméně potom máš pohodlnou diagnostiku. Můžeš libovolně měnit jednotlivé části a nejrychleji zjistíš kde je zakopaný pes
    no tak mam pouze 20pin konektor na desce, nic vic

no tak jen doufam ze mi treba nekde z disku nespadnul sroubek na desku a nejak ji to nezkratovalo...to by zamrzelo

no a dignostika je tezka kdyz nemam jinou AGP kartu...ramky mam 3 moduly a procesor mam samozrejme taky jen 1...

no mozna to komplet rozeberu a zas složim, ale stejne...je to hooodne divny

achjo

Citace Původně odeslal jbrachtl Zobrazit příspěvek
    no tak mam pouze 20pin konektor na desce, nic vic

no tak jen doufam ze mi treba nekde z disku nespadnul sroubek na desku a nejak ji to nezkratovalo...to by zamrzelo

no a dignostika je tezka kdyz nemam jinou AGP kartu...ramky mam 3 moduly a procesor mam samozrejme taky jen 1...

no mozna to komplet rozeberu a zas složim, ale stejne...je to hooodne divny

achjo

Nemyslím že je to nemožné. V manuálu na desce je určitě určení stavů po startu...ať už led diodami či displejem či pípaním. Takže to prostuduj a dle toho se zaměř. Jinak myslím že není problém přeci od kamaráda půjčit VGA na vyzkoušení nebo naopak zkusit jednotlivé komponenty u něj. Ale nejprve mrkni na Ty stavy, věřím, že Ti to pomůže

Member Avatar uživatele -=Junior=-
    Vliv
    251

Mno, parkrat se mi stalo, ze pri tom "cisteni" komponent mi do AGP/PCI/DDR slotu napadal prave ten prach a bordel z ostatnich komponent a podobny veci, tzn vem nakej stetec, kartacek ci co a projed je, taky nezapomen ocistit vsecky piny na gk/pametech.Mno a nakonec zkus pripojit speaker, podle pipani uz s manualem definujes chybu rek bych.
    Notebook:Dell Latitude C540 Intel Celeron-M Northwood 1,7GHz, Intel i845MP, ProMos 512MB DDR333 CL2.5, ATi Mobility Radeon 7500 32MB (14.1" XGA 1024x768), IBM 20GB 4200rpm, LG CD-ROM

dik za "náměty"...zkusim to jeste nejak rozchodit...vecer dam info a kdyz ne, tak jsem to nerozchodil

hmm, nejspis odešlo prkno a zamrzi ze 20.8.2006 vyprsela zaruka

tak to je veliká smůla! Statická el. je svině

Čím jsi to čistil,vysavačem nebo stlačeným vzduchem?Pokud tím stlačeným vzduchem,ještě zkus resetovat CMOS jumperem,pokud vysavačem,tak jsi pravděpodobně odpálil něco na desce.Ještě zkus jednu věc,zapojit základ mimo case.Jednou se mi u starého blbého case prohnula ta plechová deska a motherboard byl zkratován
    Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF

To už jsem radil předtím. Předpokládám že autor to zkusil..nebo ne?

zvolil jsem cestu nejmenšího odporu a to, že jsem si dnes pujcil od kamarada desku (kterou nepouziva) a zitra budu kus od kusu HW prendavat a uvidime jestli new deska pomuze

zitra dam nfo

FINAL EDIT:

tak problem "vyřešen"...problem byl dle očekáváni v prkně no 3 mesice po zaruze to zamrzi no

ale jinak vsem dik za účast
    Naposledy upravil -jb-; 01.11.2006 v 12:05.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nestartuje PC
    Založil mtrix v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 16.06.2005, 08:15
  2. PC sa po kazdoe restartuje >:O ...
    Založil KINLEY v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.05.2005, 00:50
  3. samovolne restartovani PC
    Založil KocuR v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 10