Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: LED pro každý HDD solo

Standardní LED pro každý HDD solo

Ahoj, dostal jsem takový poblázněný nápad. Udělat kontrolní LEDku pro každý disk extra. Asi by to nemělo být nic složitého, ale já o tom nemám ani šajnu, kam ty led napojit a čeho se vyvarovat. Nemá někdo nějaký nápad a nebo by to bylo moc složité? Díky za vaše nápady

Standardní Re: LED pro každý HDD solo

podival bych se na IDE kabel - Pin 39 (pokud me pamet neklame) http://www.ele.uri.edu/courses/ele40...d_ide/ide.html
    Naposledy upravil Lukas L.; 24.10.2006 v 01:44.
    Black panther - Intel E8400 (SLB9J), GigaByte EP45-UD3R, A-Data 2x2GB Vitesta, Gainward ATi/AMD Radeon 4870 512MB Gold Sample, Creative Audigy2 ZS, Samsung HD642JJ (AJ26 SMART error) + WD 6400AAKS + Samsung HD 322HJ, NEC 4571A DVD-RW, Enermax PRO82+ 525W, BenQ FP241W 24" 1920x1200, Microsoft Wheel Mouse Optical, Chicony KU-0108 mm keyboard, Microsoft VX-1000 camera, Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit
    My gadgets : custom CIR receiver, RDS receiver (for TV card), no-more-screwdriver-mobo-powerup, Atmel 89cx051 LPTprog, N3310 LCD, ...

Citace Původně odeslal Lukas L. Zobrazit příspěvek
    podival bych se na IDE kabel - Pin 39 (pokud me pamet neklame) http://www.ele.uri.edu/courses/ele40...d_ide/ide.html
    Díky takže stačí naletovat LED na piny 39 a 40 a mělo by to fakčit?
    A co SATA disky?

Junior Member Avatar uživatele Tuca
    Vliv
    0

Bude to fungovat pokud jeste rozlisis MASTER(0),SLAVE(1) na CableSelect.

U SATA() asi jen zasahem do elektroniky disku nebo zjistenim stavu diferencialnich linek na kabelu.
    ||

Citace Původně odeslal Tuca Zobrazit příspěvek
    Bude to fungovat pokud jeste rozlisis MASTER(0),SLAVE(1) na CableSelect.

U SATA() asi jen zasahem do elektroniky disku nebo zjistenim stavu diferencialnich linek na kabelu.
    to jako že např. u masteru musím mít jumper na MASTER i na CS ? Trošku to nechápu, nakopni mě

škoda, že to s tou SATOu nejde nějak podobně, zkusím ještě víc pohledat.

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    to jako že např. u masteru musím mít jumper na MASTER i na CS ? Trošku to nechápu, nakopni mě

škoda, že to s tou SATOu nejde nějak podobně, zkusím ještě víc pohledat.
    no tim master/slave se mysli to, ze oba disky - master i slave - sdilej jeden 'BUSY' vodic. takze jeste musis rozlisit, jestli ma prave BUSY nastaveno master nebo slave disk, na to tam je jeste jinej pin.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    no tim master/slave se mysli to, ze oba disky - master i slave - sdilej jeden 'BUSY' vodic. takze jeste musis rozlisit, jestli ma prave BUSY nastaveno master nebo slave disk, na to tam je jeste jinej pin.
    a safriš, a nevíš kterej to je?
    popř. nenahodil by někdo nějaké schémátko od ruky? přesto že mě práce s elektrikou láká, tak se v ní moc nevyznám

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    Díky takže stačí naletovat LED na piny 39 a 40 a mělo by to fakčit?
    A co SATA disky?
    No to teda nebude. Dioda musi byt pres nejaky odpor napojena na napajeni (+5V). Jinak by svitila, kdyz disk neni bsy. Rozlisit master/slave jednoduse nejde, protoze se to resi zapisem bitu do jednoho registru a to nejde detekovat.

Nejlehci je podle me pouzit piny uz vyvedene na desce. Alespon ta moje je me.

U SATA to podle me nejde jednoduse vubec, ale nejsem si 100% jistej, pac SATA moc neznam.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Já nad něčím podobným taky před časem dumal, ale na uspokojivě jednoduché, bezpečné a spolehlivé řešení jsem nepřišel. Ale na "serveru" už mám vyřešeno - kup si levný SATA/PATA řadič a ty mají většinou vyvednou LED signalizaci pro každý drive zvlášť. Na stanici jsem to oželel.

U PATA jsem měl už nějaké řešení rozkreslené, tuším to chtělo nějakou logiku mezi std. LED signalizací a jedním párem vodičů v kšandě, ale pak jsem to smetl z uvedených důvodů do koše...
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Iguaner Zobrazit příspěvek
    Nejlehci je podle me pouzit piny uz vyvedene na desce. Alespon ta moje je me.
    a co máš za desku? Jestli to teda není tajný?

Soltek 75-FRN (pro Socket A).
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Velký disk pro "starý" počítač - DOPLNĚNÍ
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.08.2007, 19:38
  2. SOUND BLASTER AUDIGI PLAYER PLATINUM PRO - co to je?
    Založil Wolferine v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 26.01.2004, 16:57
  3. Jak rozdělit HDD pro více OS?
    Založil Robert v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 04.07.2003, 20:29
  4. 7x Radeon 9800 Pro
    Založil Mymak v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 07.06.2003, 21:11
  5. ASUS A7N8X - tipy, problémy