Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: nastavení wifi routeru

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní nastavení wifi routeru

uz jsem docela zoufalí. mám net od UPC (UPC LIGHT). toto pripojeni přiřazuje IP z DHCP serveru = nemam na papire od UPC zadnou IPnu.

potřebuju na net dostat 3notebooky a 1 PC a to tak, ze 3 notebooky wifi a PC kabelem. proto jsem si koupil tento router :
    http://www.alza.cz/edimax-br-6204wg-...dge-d58536.htm

mel by byt presne pro me pozadavky, ale proste pripojit se nemuzu

pres interface jsem zadal MAC modemu ktery mam od UPC. tim jsem myslel ze router zacne routovat, ale ono ne...ani na PC ani na notebooku se nemuzu dostat na internet!
    jinak notebook i PC se na router dostane (tim myslim ze se dostane do interfacu routeru)

jeste jednou pro schrnutí

koax->modem UPC->RJ45 kabel->router (viz. nahoře)->RJ45 PC + 3xNotebook po WIFI

dokaže mi nekdo srozumitelne rict krok po kroku jak to zprovoznit? ja uz fakt nevim

dik moc všem...
    Apple Macbook Pro + iPhone 4 a na filmy HTPC + LG 42PG6000
    DJ equipment: Macbook Pro + Vestax VCI-100 + Technics RP-DJ1200
    Budu rád, když poctíte můj web www.iPhoneTips.cz svou návštěvou. :)

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Standardní Re: nastavení wifi routeru

Na stránkách UPC musíš zadat MAC adresu SVÉHO zařízení - tzn. routeru!!!
    Nejlépe pak, pokud má router funkci MAC clone, aby měl stejnou adresu jako zařízení, které připojuješ nejčastěji, abys jím mohl v případě potřeby router nahradit (takže asi síťofka toho PC po kabelu)...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Na stránkách UPC musíš zadat MAC adresu SVÉHO zařízení - tzn. routeru!!!
    Nejlépe pak, pokud má router funkci MAC clone, aby měl stejnou adresu jako zařízení, které připojuješ nejčastěji, abys jím mohl v případě potřeby router nahradit (takže asi síťofka toho PC po kabelu)...

jj kolonka MAC clone to ma takze vlastne ja na UPC zadam MAC routeru a v interfacu zadam MAC sitovky PC, rozumim tomu spravne?

diky

edit:

sorry, ale jak zjistim MAC routeru?

MAC routeru je vzdy napsana na krabici, nebo ji zjistis pres prikazovou radku (ipconfig /all tuším), nebo v administraci routeru přes webové rozhraní.

Doporučuju použít to klonování, protože já si třeba MAC routeru zaregistroval (mám povolené 3 zařízení), restartoval modem a stejně jsem se nepřipojil... klonování je výborná věc.

Všechny PC musí mít nastaveno automatické přidělování IP z DHCP routeru, ale pokud na nich chceš provozovat třeba DC++ nebo torrenty, je nutný ještě namapovat jejich porty v routeru, jinak budeš pasiv, a kromě toho jim nastavit pevnou IP z routeru, protože defaultně třeba můj Linksys uvolňuje IP po 24-hodinách.

No a Wi-fi síť zajistit, ideálně WPA2 TKIP+AES, plus skrytí SSID a připojení jen povoleným MAC.

Citace Původně odeslal 24-bit Zobrazit příspěvek
    Doporučuju použít to klonování, protože já si třeba MAC routeru zaregistroval (mám povolené 3 zařízení), restartoval modem a stejně jsem se nepřipojil... klonování je výborná věc.
    takze takhle:

UPC mi dovoluje priradit jen 1 MAC adresu, takze jsem sitovku z PC kam jsem mel puvodne net pripojenej odebral a nastavil tam MAC routeru (zjistil v interfacu). ale tim se prakticky nic nezmenilo. furt se nemuzu connectnout

a ted se nemuzu dostat ne net ani z PC přímo (modem - PC) protoze jsem zmenil MACovku...takze serfuju jen v praci...achjo...uz fakt nevim

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Citace Původně odeslal jbrachtl Zobrazit příspěvek
    takze takhle:

UPC mi dovoluje priradit jen 1 MAC adresu, takze jsem sitovku z PC kam jsem mel puvodne net pripojenej odebral a nastavil tam MAC routeru (zjistil v interfacu). ale tim se prakticky nic nezmenilo. furt se nemuzu connectnout

a ted se nemuzu dostat ne net ani z PC přímo (modem - PC) protoze jsem zmenil MACovku...takze serfuju jen v praci...achjo...uz fakt nevim
    Víš, ono je to těžké, když nečteš, co Ti tady píšeme!!!
    Nastav si z práce na své stránce v UPC původní MAC adresu své síťovky z domácího PC. Pak doma vyzkoušej přímé připojení PC-modem od UPC. Pokud to pojede, zapoj mezi modem a PC ten router, kterému přes MAC clone vnutíš MAC adresu té síťovky v PC... tímto postupem to MUSÍ fungovat!!!
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Základy nastavení HW routeru - návod
    Založil Hardman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.01.2011, 11:47
  2. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  3. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52
  4. Stavba vlastniho routeru pro CDMA, WIFI, LAN
    Založil Snippet v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 12.11.2004, 15:44
  5. FAQ: Popis routeru, použití