Prva doska 8K3AE isla na reklamacku kvoli nepresnemu napajaniu AGP slotu, konkretne 0.2V navyse co zapricinovalo totalne "tuhnutie" compu. Nahradou som dostal ten isty typ a cuduj sa svete na nom bolo opat pridane na Vdimm 0.17V. Ale to uz mi nejak nevadilo tak som si ju nechal. V pondelok som reklamoval svoju 8RDA kvoli nepresnemu napajaniu Vcore a to zasa pridavala 0.025V, vzdy presne o jeden krok v BIOSe. To znamena, ze ked som nastavil 1.775V tak v skutocnosti doska davala 1.8V. to som toleroval do tej doby nez som zapiekol pasiv z chipsetu do jeho puzdra. Skusal som najvyssie FSB ake doska zvladne a ouhej, nejak mi padli neviemkolkykrat wokna a po zhodeni chipsetu sa pasiv vytlacil do roztaveneho puzdra. Samozrejme, hned po kupe 8RDA som vyrazil ten ruzovy sajrajt a namazal pastou z Volcana, ale ani to nepomohlo. Cakal som, ze aj bez aktivneho chladenia doska zvladne 192FSB, na ktorom som bezne pracoval, ale omyl. Teraz mam novu, ale OC bez aktivneho chladenia chipsetu s novym pasivom asi nebudem provozovat, natoz s vdd modom, ktory uz mam nachystany. Ale celkovo ma dosky od Epoxu netesia nepresnostami napajania. Zdroj som vylucil, pretoze je naozaj spolahlivy a inde problem nevidim i ked ho nevylucujem. Tot vsio. Tento thread je mysleny cisto informativne![]()