Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Hliníková case

Lightbulb Hliníková case

jelikoz vice hlav vymysli vice nez jedna, rozhodul jsem se zverejnit par fotek moji hlinikove skrine.
    1) nyni jsem ve stadiu, kdy potrebuji dokoncit chlazeni procesoru. pro tento ucel jsem si obstaral heatpipe trubicky a chtel bych se pokusit o reseni podobne zalmanu.
    2) upravu zdroje mam uz v hlave a spociva v premisteni 400W fortrona do mensi hlinikove krabicky (viz. foto), vse samozrejme bez ventilatoru.
    3) vyvrtat par direk na vypinace do predniho panelu, pripadne pokud sezenu nejake rozumne schema na display do usb, pribude i display
    4) povrchova uprava. tak nad tim visi opravdu velky otaznik, zatim nejrozumnejsi reseni je skrin opiskovat aby byla homogeni, dale pouzit nejaky lak aby skrin neoxidovala, proto bych velice rad uvital, kdyby jste se rozepsali o moznostech ruznych druhu povrchovych uprav.

to by bylo prozatim vse, pripadne dotazy se budu snazit zodpovedet
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    • Typ souboru: jpg (1).JPG (205,9 KB, 282 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg (2).JPG (180,8 KB, 182 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg (3).JPG (197,6 KB, 183 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg (4).JPG (114,2 KB, 126 zobrazení)
    • Typ souboru: jpg (5).JPG (146,4 KB, 151 zobrazení)

Standardní Re: Hliníková case

no jo to je pekny kusok, ale ten lak alebo nieco take by sa zislo lebo tie otlacky po prstoch su skarede. inac ti neviem nic poradit. ale neco na to daj
    ASRock K8NF4G S-ATA2 | AMD Sempron 3000+@ 2395 (265x9) @ 1.400V | 1GB Corsair DDR 400 2.3.3.6 PC3200 | ASUS EAX 1600XT SILENCER 256MB (590/1380) | Segate Barracuda 320GB 16MB cache 7200rpm | LCD Yusmart 178QP 17" | Creative Sound Blaster Audigy 7.1 | Creative inspire T6100 5.1

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Thumbs up Re: Hliníková case

hmm velmi zaujimave, pekny detail je to vybratie rebier nad tym otvorom na vetrak ??zdroja?? .. akym sposobom si riesil prechod medzi tym hlavnym plastom a rebrami, vidim ze su nitovane, daval si tam aj nejake teplovodive lepidlo alebo nieco podobne? inak povrchovka hmmm, co tak vypieskovat, cierny matny elox a na to nejaky lak > .. inak super, sam dlho rozmyslam o nejakej custom Al bednicke, stroskotava to na nedostupnosti nejakeho toho rezadla a s tym suvisiacou financnou narocnostou
    EDIT> este by si nejako mohol poriesit tie hrany na styku rebier s tym podkladom, nech to vyzera cleaner, inak fakt povedal by som bit-tech grade custom case
    Naposledy upravil SajmoN; 25.09.2006 v 06:57.
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Citace Původně odeslal SajmoN Zobrazit příspěvek
    hmm velmi zaujimave, pekny detail je to vybratie rebier nad tym otvorom na vetrak ??zdroja?? .. akym sposobom si riesil prechod medzi tym hlavnym plastom a rebrami, vidim ze su nitovane, daval si tam aj nejake teplovodive lepidlo alebo nieco podobne? inak povrchovka hmmm, co tak vypieskovat, cierny matny elox a na to nejaky lak > .. inak super, sam dlho rozmyslam o nejakej custom Al bednicke, stroskotava to na nedostupnosti nejakeho toho rezadla a s tym suvisiacou financnou narocnostou
    EDIT> este by si nejako mohol poriesit tie hrany na styku rebier s tym podkladom, nech to vyzera cleaner, inak fakt povedal by som bit-tech grade custom case
    cele jsem to delal z 1m ctverecniho hlinikoveho plechu. zebra jsem na tu skrin nytoval tak aby byly nyty relativne blizko sebe, aby zebra dolehaly na skrin.teplovodivou pastu jsem pouzil pouze v miste kde bude zdroj (vyssi koncentrace tepla), jinak jsem ji nepouzival, protoze vyzareny tepelny vykon bude rozveden na celou plochu skrine. jinak bedna ma vnitrni rozmery pro komponenty cca. 12cm sirka 35cm vyska a 30cm hloubka + zeborvani 2cm.

trochu te nechapu jak to myslis s tema hranama...zkus to upresnit

no vypadá to fakt zajímavě , zmínil jsi, že tím budeš chladit CPU a zdroj, další komponenty budeš chladit taky tak? Případně napiš, co tam chceš všechno chladit. S plechem to docela umíš, s těma žebrama bych se fakt nedělal , neuvažoval jsi o kupovaném chladiči, dá se sehnat chladič podobně žebrovaný, jako to máš ty, vypadalo by to lépe a přenos tepla by se zlepšil, přece jen ty žebra asi nebudou úplně rovný, navíc bez pasty, ale asi do toho nechceš vrážet tolik peněz, takže jsem zvědavý i na tohle řešení a jak to bude chladit. Budeš tam mít někde větrák? Ten zdroj bude v té krabičce uzavřený? to by asi nebylo nejlepší . Jinak povrchová úprava je dost problém, asi by nebylo z hlediska chlazení nejlepší to nalakovat, nejlepší je hliník nechat eloxovat, ale nevím, jak jsi to celé spojoval - nesmělo by tam být nic ze železa, nýty hliníkový. Popiš jakou máš koncepci case, kde co budeš mít, jak vyřešíš cirkulaci vzduchu, ...

Citace Původně odeslal VlasTik Zobrazit příspěvek
    no vypadá to fakt zajímavě , zmínil jsi, že tím budeš chladit CPU a zdroj, další komponenty budeš chladit taky tak? Případně napiš, co tam chceš všechno chladit. S plechem to docela umíš, s těma žebrama bych se fakt nedělal , neuvažoval jsi o kupovaném chladiči, dá se sehnat chladič podobně žebrovaný, jako to máš ty, vypadalo by to lépe a přenos tepla by se zlepšil, přece jen ty žebra asi nebudou úplně rovný, navíc bez pasty, ale asi do toho nechceš vrážet tolik peněz, takže jsem zvědavý i na tohle řešení a jak to bude chladit. Budeš tam mít někde větrák? Ten zdroj bude v té krabičce uzavřený? to by asi nebylo nejlepší . Jinak povrchová úprava je dost problém, asi by nebylo z hlediska chlazení nejlepší to nalakovat, nejlepší je hliník nechat eloxovat, ale nevím, jak jsi to celé spojoval - nesmělo by tam být nic ze železa, nýty hliníkový. Popiš jakou máš koncepci case, kde co budeš mít, jak vyřešíš cirkulaci vzduchu, ...
    s kupovanym chladicem mas pravdu, vypadalo by to lepe a chladilo taky, jenomze ta cena je trochu nekde jinde, pri vyrobe teto skrine jsem musel delat hodne kompromisu, byl jsem omezen jak financemi tak naradim, v podstate jedine ele. naradi byla vrtacka a kdyz jsem rezal plech, tak jsem si pujcil primocarku. co se tyce financni stranky, tak kdybych nepocital ceny energii a opotrebeni naradi, tak jsem platil za
    hlinikovy plech 2mm, 1x1m 500Kc
    Al nyty 550Kc
    vrtaky, platky do pilky, izolacky - cca. 200kc

skrin jsem ohybal z jednoho plechu doma na ohybacce, zebra jsem si nechal naohybat na fušku, jenomze vysledek byl strasny. mel jsem chut ty zebra vyhodit a udelat znovu, jenomze material je drahy, tak jsem si kazde zebro zvlas ohybal jednak do praveho uhlu a jeste piloval aby bylo alespon trochu rovne. (

rozmisteni komponent jsem musel podridit procesoru, tzn. deska je otocena procesorem dolu, tak abych mohl pouzit heatpipe. hdd je umisten dole, zdroj je nahore. hned vedle nej je misto pro jeden ventilator ( jeho zapinani podridim teplote ve skrini, predpokladam ze ho nebude potreba zapinat).

skrin jsem se snazil udelat co mozna nejmensi.

To neni spatnej napad, o necem podobnym zacinam uvazovat. Bojim se ale toho zebrovani. Proto premyslim o silnejsim plechu bez zebrovani. Taky se bojim rozvodu tepla, protoze heatpipe jsou docela drahy. Jinak drzim palce, mas docela odvahu pustit se do neceho takoveho bez vlastniho naradi
    A64 3500+, Samsung 2 GB 667 MHz, Gigabyte GA-M55S, Seagate 7900 160 Gb, SB live!, Msi X1300

Lepší by bylo nechat bočnici s žebry odlít do písku, nebylo by to moc drahé (obzvlášť tehdy, kdyby sis přinesl vlastní materiál). Tepelná vodivost by pak byla na úplně jiné úrovni.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Lepší by bylo nechat bočnici s žebry odlít do písku, nebylo by to moc drahé (obzvlášť tehdy, kdyby sis přinesl vlastní materiál). Tepelná vodivost by pak byla na úplně jiné úrovni.
    tak tohle nezni vubec spatny napad, ale o teto moznosti jsem nevedel, jinak to zebrovani mi dalo docela zabrat...jeste ani nejsem uplne rozhodnut jakou tomu udelam povrchovou upravu, celkem by me zajimalo na kolik by vysela eloxace cele case

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Ovsem nejdriv si musis udelat presny model, ze dreva treba, navic zebra by jsi musel udelat celkem silny. Pokud mas na mysli treba kostry elektromotoru, ktere maji zebra radove mm silna, tak ty se liji tlakove do kovovych forem. Taky bys musel ten finalni odlitek nechat ofrezovat, to by asi nebylo zadarmo. Ovsem vysledek by nebyl asi spatny.
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    276

taky se to dělá tak že se z polystyrenu udělá model a ten se ponoří do směsi sádry a něčeho, polystyren se pek zruší acetonem nebo čím, takže ti zůstane jen dutá forma, tu samozřejme dáš do písku, výsledky to má docela luxusní, na netu toho je docela dost.
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Member Avatar uživatele -=Junior=-
    Vliv
    251

Jsem teda opravdu zvedavej na vysledek, zatim mi to vzhledem pripomina kryt VN trafa nebo tak neco, ale jiste to jeste vymakas.Jinak napad se mi libi.

vynikajúci nápad a pekná práca, len nerozumiem prečo si tie rebrá nerobil s L-profilov, bolo by to o hodne menej pracné a výsledný efekt lepši.

k povrchovej úprave, chceš to striekať bezferebným lakom, alebo dať to do nejakej farby? keď to opieskuješ ostane ti povrch asi dosť drsný(brat pieskoval hlinikové kľukové skrine a ten výsledok nič moc, ale to zrejme dosť závisí od hrúbky zrna piesku, pracovného tlaku,...).
    čo tak to streknuť špric-gitom(používa sa to na plecharinu áut), to by mohlo zaplniť škáry a následne to jemným šmirglom vybrúsiť - po brúsení budes mať povrch hladký ak zrkadlo. nakonec streknúť nejkým rozumným odtieňom.

Citace Původně odeslal T182 Zobrazit příspěvek
    vynikajúci nápad a pekná práca, len nerozumiem prečo si tie rebrá nerobil s L-profilov, bolo by to o hodne menej pracné a výsledný efekt lepši.

k povrchovej úprave, chceš to striekať bezferebným lakom, alebo dať to do nejakej farby? keď to opieskuješ ostane ti povrch asi dosť drsný(brat pieskoval hlinikové kľukové skrine a ten výsledok nič moc, ale to zrejme dosť závisí od hrúbky zrna piesku, pracovného tlaku,...).
    čo tak to streknuť špric-gitom(používa sa to na plecharinu áut), to by mohlo zaplniť škáry a následne to jemným šmirglom vybrúsiť - po brúsení budes mať povrch hladký ak zrkadlo. nakonec streknúť nejkým rozumným odtieňom.
    Lenze tu ide o prenos tepla okoliu a taky obyc. lak to pekne "zbrzdi". A inak si neviem predstavit brusit plnic na tych rebrach...
    Athlon XP 2200+, MB ECS M848A rev.2.1, HDD Hitachi 160GB, Fortron 400W
    Mod PROTOTYPE in progress

Citace Původně odeslal T182 Zobrazit příspěvek
    jo ono by to z tech uhelniku bylo lepsi, a jeste lepsi kdybych koupil primo chladic, jenomze ja jsem koupil 1m^2 hlinikoveho plechu a z nej jsem udelal celou case, asi z tretiny vysla skrin a zdroj, zbytek plechu jsem pouzil na zebrovani.
    vyslo to tim padem na 500Kc...takovy velky chladic by stal v radu tisicu a kdybych kupoval L-profily, tak bych pri stejne hustote zebrovani spotreboval asi 16m.
    mas pravdu a ja s tebou souhlasim ze by to bylo jednodussi a vypadalo by to lepe, ale tohle bych si fakt nemohl dovolit, tolik penez do toho davat nechci.

jinak k tomu laku, je jasne ze po opiskovani se to musi nejak povrchove upravit, jenomze opravdu nemam predstavu jake jsou moznosti a kolik stoji eloxace cele case, takze budu muset zajit do nejake firmy a nechat si poradit

Junior Member Avatar uživatele Hard Atack
    Vliv
    245

ta eloxace bude podle me docela palka...

a co si to eloxovat doma?
    http://www.knife.cz/technika/al_elox.asp
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Citace Původně odeslal check Zobrazit příspěvek
    Sakra, tohle vypada docela zajimave. V pripade klasickeho cerneho eloxu by snad stacilo nejake obyc barvivo na textil.

Problem bych videl hlavne v rozmerech.
    Eloxovat bocnici, ktera ma bajvocko 40x40cm by bylo docela narocny na pouzite nadoby (uvarit by se nakonec snad dala v zavarovacim hrncy, do nej se snad vleze ) a mnozstvi chemikalii.

Ale na nejake mensi veci (chladice a tak) to muze byt docela jednoduchy, relativne levny a rychly reseni

Mini PC: Intel P3 850@935MHz, Asus CUV4x-ME, 192MB RAM, ATI Radeon 7000, 10GB HDD Maxtor

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. :: CASE MODDING FAQ ::
    Založil KUBA v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 13.11.2013, 06:43
  2. [VBA] úprava registrů
    Založil Kooca v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 31.05.2005, 11:19
  3. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56
  4. Poradte nejakou gut case :))
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 38
    Poslední příspěvek: 28.12.2002, 19:48

Pravidla přispívání