Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: ako ulozit nastavenie svetlosti pre videa v ATI drivers?

Standardní ako ulozit nastavenie svetlosti pre videa v ATI drivers?

asi sa zblaznim z tej ATI, ani len nastavenie poondianej svetlosti vo videach si nevie zapamatat(drivers GF s tym nemali problem)
    mozte mi prosim poradit ako vyriesit tento problem v ATI ovladacoch? ale prosim rady davajte len ty co to mate odskusane, aby som sa zbytocne netrapil(skusal som aj rozne alternativne drivers, ale nic nepomaha)

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: ako ulozit nastavenie svetlosti pre videa v ATI drivers?

A odinstaloval si pred instalaciou ATi ovladacov tie nVIDIAcke poriadne?

Pustis video, otvoris ovladaci panel, zmenis gamma/brightness/..., potvrdis a ono si to nezapamata ?
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Citace Původně odeslal pepee Zobrazit příspěvek
    asi sa zblaznim z tej ATI, ani len nastavenie poondianej svetlosti vo videach si nevie zapamatat(drivers GF s tym nemali problem)
    mozte mi prosim poradit ako vyriesit tento problem v ATI ovladacoch? ale prosim rady davajte len ty co to mate odskusane, aby som sa zbytocne netrapil(skusal som aj rozne alternativne drivers, ale nic nepomaha)
    Brightness/Contrast atd. ve videich se v CCC ovlada pres AVIVO zalozku. Pokud ti to ve videu na nastaveni nereaguje, potom ti dany prehravac neprehrava pres Overlay, ale ciste pres pres VMR7 nebo VMR9, ktere se ovladaji pouze pres danou aplikaci. Takze jestli to chces menit primo v CCC, potom musis pouzivat Overlay video nebo pripadne kombinaci Overlay->VMR7.

Jinak priste doporucuju dopsat k problemu aspon grafiku jakou pouzivas, at se zase MY zbytecne nesnazime a neztracime cas
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    A odinstaloval si pred instalaciou ATi ovladacov tie nVIDIAcke poriadne?
    jasne, aj spolu s windowsom vzdy ked nieco nesedi, instalujem novy win a HW nastavim na default(to je myslim samozrejme skor ako sa zacneme vypytovat)

Pustis video, otvoris ovladaci panel, zmenis gamma/brightness/..., potvrdis a ono si to nezapamata ?
    zmeny na prehravanom videu sa prejavia okamzite, ale po spusteni akehokolvek dalsieho videa je zasa vsetko tmave. nemam chut to nastavovat vzdy ked si pustim nejake video, je to riadne otravne

Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
    Jinak priste doporucuju dopsat k problemu aspon grafiku jakou pouzivas, at se zase MY zbytecne nesnazime a neztracime cas
    x1600pro agp

Na to se neda rict nic, nez preinstaluj system Problemy jako ty tu nikdo, ani ja, nikdy nemel. A to mam v AVIVO nastavene barvy od pocatku. A jsou to tak trivialni problemy, ze ani neni mozne aby tam byly.
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

system bol preinstalovany uz vela krat(mam zalohu cistej instalacie) hmm mozno to je koli starek zakladne doske msi-kt3v(kt333)

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Jakej přehrávač a jaký kodeky na to video používáš?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

tak som na to blizsie kukol a zistil som ze ovladace si nastavenie "brightness" pamataju ale "gamma" uz nie. (brightness mi nestaci, potrebujem aj gamma)

na WMV-HD pouzivam wmp9(ten co je sucastou sp2-najmenej zatazuje cpu-mam odskusane) + WM9Codecs. no a na vsetko ostatne staci nainstalovat PowerDVD v7.0.1813(full) a prehravat to v ktoromkolvek prehravaci

na WMV-HD pouzivam wmp9(ten co je sucastou sp2-najmenej zatazuje cpu-mam odskusane) + WM9Codecs. no a na vsetko ostatne staci nainstalovat PowerDVD v7.0.1813(full) a prehravat to v ktoromkolvek prehravaci
    Muzes mi rict proc jednoduse nepouzijes WMP10 nebo nejnovejsi MPC, ktere oba umi WMVHD nativne ??

Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
    Muzes mi rict proc jednoduse nepouzijes WMP10 nebo nejnovejsi MPC, ktere oba umi WMVHD nativne ??
    lebo v MPC (aj v powerdvd7) mi funguje HW akceleracia maximalne 720p WMV-HD videii(ostatne prehravace som este na novej grafike nestihol odskusat, ale z predoslich testov(gf4200Ti) viem ze BSplayer Pro je najlepsi na prehravanie wmv(HD) videi(bez HW akceleracie).
    a co sa tyka wmp prehravacov, tak ako som uz povedal, mam pocit ze wmp9 najmenej vytazuje moj cpu(wmp11 je uplne na nic, vytazuje velmi cpu). testoval som Step_into_Liquid_1080.wmv co je riadne narocne video(asi najnarocnejsie z WMV)
    Naposledy upravil pepee; 07.10.2006 v 05:27.

lebo v MPC (aj v powerdvd7) mi funguje HW akceleracia maximalne 720p WMV-HD videii(ostatne prehravace som este na novej grafike nestihol odskusat, ale z predoslich testov(gf4200Ti) viem ze BSplayer Pro je najlepsi na prehravanie wmv(HD) videi(bez HW akceleracie).
    a co sa tyka wmp prehravacov, tak ako som uz povedal, mam pocit ze wmp9 najmenej vytazuje moj cpu(wmp11 je uplne na nic, vytazuje velmi cpu). testoval som Step_into_Liquid_1080.wmv co je riadne narocne video(asi najnarocnejsie z WMV)
    Aha, tak uz mi to zacina byt jasne. Tys presel z GF4200TI, prastare karty, ktera nepodporuje vetsinu dnesnich modernich technologii na X1600Pro a ocekavas, ze ti veskery soft, ktery ti bezel na zastarale GF4200Ti pujde stejne i na nejnovejsi X1600 Vyborna domnenka, to si musim zapsat...

A k tomu 4200->X1600 se nediv, ze ti drivery zabiraji vic. To i drivery na 6xxx a 7xxx rady zabiraji vic. Holt je tu vetsi slozitost jak karet, tak i driveru, nemuzes cekat, ze ti za takove roky vyvoje zustena vse jak tehda Tohle je opravdu debata o nicem. Na nejnovejsi karty musis pouzit nejnovejsi a updatovany software, to myslim obecne.
    Naposledy upravil Haste; 07.10.2006 v 17:34.

ovladace na 4200Ti som pouzival vzdy najnovsie(84.21).
    ako si prisiel k tomu ze na starom HW musim pouzivat len stary soft(co sa tyka softu, mam vzdy vsetko najnovsie)
    Naposledy upravil pepee; 08.10.2006 v 02:40.

ovladace na 4200Ti som pouzival vzdy najnovsie(84.21).
    ako si prisiel k tomu ze na starom HW musim pouzivat len stary soft(co sa tyka softu, mam vzdy vsetko najnovsie)
    Tim myslis treba WMP9? Na WMV/WMVHD a akceleraci WMV je nejlepsi WMP10 + asi 2 zaplaty(mozna vic). A na XviD/DivX rozhodne pouzivej originalni codecy a ne FFDShow jestli ho pouzivas.

ty potrebujes zaplaty a ja ne(staci mi len codec) a HOVORIM TI ze na wmp9 to ide o malo lepsie. samozrejme ze ty to asi nikdy nevyskusas, lebo frcis na tej istej instalacii od kedy mas comp doma

ty potrebujes zaplaty a ja ne(staci mi len codec) a HOVORIM TI ze na wmp9 to ide o malo lepsie. samozrejme ze ty to asi nikdy nevyskusas, lebo frcis na tej istej instalacii od kedy mas comp doma
    Fajn, neupdatuj, nemej si zaplaty, delej si co chces, nebudu se tu potom zbytecne namahat s pomoci, kdyz ji stejne nechces. Aspon mi pracuje HD akcelerace vsech WMV/WMVHD, coz je duvod, procs sem zaspamoval tech par threadu a proc ti rikam, ze je dulezity updatovany software. Na akceleraci X.264 je nejlepsi nejnovejsi MPC + nastaveni na VMR7/9,tady zalezi na verzi Catalystu.

preco si zasa myslis ze som nevyskusal aj najnovsie update??
    HA ale ty mas silnejsiu ATI(ja mam len x1600 a ta ako som uz pisal podporuje .mov len do 720p a wmv vacsie ako 720p bezia Hardwarovo len vo wmp - kua citaj poriadne) a nie je to ani AGP.
    jedine co lutujem a nestihol-zabudol som odskusat je VIA Hyperion 4in1 drivers, mozno ze by mi pomohol co sa tyka toho stracania gama nastavenia pri videach, kua tam, toto ma bude stvat

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Tak ma napadlo... Aku verziu Windozov vlastne pouzivas?
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Tak ma napadlo... Aku verziu Windozov vlastne pouzivas?
    winxpsp2. skusal som aj s update, ale aj bez update. ale to je uz jedno, nemozem skusat dlasie napady, kartu uz ako keby som nemal.
    u kamosa co ma rozhodeny(urcite ho nema taky cistucky ako ja) win som skusal gf7600gs pci-e a gamma mu isla uplne normalne. ale ja si myslim ze som mal urcite vsetko OK(ved som predsa instaloval x krat novy win-vzdy ked mi nieco nesedi robim novu instalaciu, ked aj pri kazdom ovladaci co vyskusam. mozem kludne povedat ze som min. robil 2x tolko instalacii(ci uz s upravenym services.msc, alebo bez) kolko je ovladacov pre tu kartu), lebo brightnes a contrast mi fungoval tak ako ma, ale ta GAMMA sa vzdy stratila aj ked to posuvatko(ci ako to mam nazvat) ostalo vzdy na svojom mieste a az ked som sa ho znova dotkol a trocha postrcil tak sa ta gamma prejavila.

p.s.
    kludne mozte zmazat vsetky moje prispevky(fakt mi to je jedno-aj tak uz ATInu nemam), ved ostatnych to nezaujima, alebo o tom nevedia, alebo kedze nastavenie ovladacov je pre nich tabu, tak svetlost videi nastavaju priamo na monitore(ako som sa pred chvilou dozvedel od jedneho mudraka na ICQ) a vypaluju si tym zbytocne obrazovku, nehovoriac o tom ze cely win maju zbytocne presvetleny.
    a niektory ani nemaju potuchy ze HW akceleracia videa funguje a dalsi su "inteligentny" si ju sprovozovat, tak radsej zamudruju ze im to netreba(nech by som mal akokolvek silny cpu, vzdy sa vyplati HW akceleracia videa-samozrejme zvierata to nechapu)
    Naposledy upravil pepee; 13.10.2006 v 01:55.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Ako nastaviť proxy u WMP10 pre mms
    Založil jako v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 20.02.2006, 10:26
  3. ATI do **** vy****** drivers
    Založil THX v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 97