njn, asi mas zacarovanou deskuFakt nevim, ja se s tim otravoval nekolik dni a tohle muj problem vyresilo, treba to nekomu pomuze.
Jinak asi zkouset menit konfigurace disku, treba mu nektere kombinace/zapojeni nechutnaji...![]()
njn, asi mas zacarovanou deskuFakt nevim, ja se s tim otravoval nekolik dni a tohle muj problem vyresilo, treba to nekomu pomuze.
Jinak asi zkouset menit konfigurace disku, treba mu nektere kombinace/zapojeni nechutnaji...![]()
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Dovolím si oprášit tohle téma, protože se přidávám k zástupu postižených tímto problémem
Před pár dny jsem měnil CPU (Prskota 3,4GHz -> D805), nahrál jsem nový BIOS, nastavení zůstalo stejné (vypnutý ITE bazmek, OC, disky,...)
Dva dny se choval způsobně, ale včera poprvé zatuhl při bootu (před detekcí HDD), nenapadlo mě čekat dýl než půl minuty, tak jsem zkusil reset a DEL pro vstup do BIOSu.
Po resetu na mě zařval "Overclocking failed or Overvoltage failed!, Please enter Setup to re-configure your system", ovšem všude jedu na default, po OC ani památky, přesto jsem si pro klid znovu prošel všechny položky BIOSu, ale vše v normálu.
Dneska jsem si už vzal stopky a i když bez chybové hlášky, BOOT trval přes minutu![]()
Tak nevím, co s tím. Posílat desku na reklamaci vidím až jako poslední řešení, komp potřebuju a hlavně netuším jestli to opravdu je deskou![]()
Jak jsem ten dlouhej BOOT řešili vy ?
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Zdar..
resim uplne to samy..Mam taky preskota, vsechny hodnoty v biosu mam na default, bios mam nejnovejsi, ale absolutne nic nepomaha.. Post trva stale strasne dlouho.. pul minuty zadnej cas a komp semtam vytuhne.. Ted mi do toho jeste odesla graficka karta (Leadtech 7600GT Ext. - zacal mi cernat monitor) .. Dalkovy ovladani, ktere bylo u desky se mi nepodarilo rozchodit ani po te co se mi u kompu vystridali snad vsichni kamosi co tomu aspon trochu rozumi.. Takze podtrzeno secteno mi tahle desky prijde jako velice problemovej kousek
Kdyby nekdo prisel na nejaky reseni, prosim pisnete.. Moc mi/nam to helpne.
Diky
p.s.: Jo a tahle hlaska: *Overclocking failed or Overvoltage failed!, Please enter Setup to re-configure your system* se mi tam objevila taky..a to jsem s nastavenim nedelal absolutne nic..ani jsem do kompu nic nemontoval... Proste jsem ho jen po par dnech zapnul a rach..ctu presne tohle.. Skoro bych byl radsi kdyby ted shorela, aspon bych ji mohl reklamovat a vzit si jinou..
Hmm, mě to naštěstí jinak zdá-se jede OK, tu hlášku sem viděl jen jednou, ale boot trvá někdy kolem minuty a z toho třeba 2-3 dny bez problémů!
V tomhle stavu se to reklamovat nedá. Zapnou, funguje - pošlou zpět
Už mě napadlo i na vadný HDD (něco sem vyčet na zahr. 4ech), ale SMART se tváří OK a jinak nevím jak to prověřit. Fakt je že mám 3x S-ATA HDD + 1x S-ATA DVD.
Problém podle někoho může být že disky se nechtějí inicializovat, nebo ještě ve zdroji - když nezvládá proudovou zátěž na rozběch všech disků najednou. Ale Liberty 400W je podle všech kalkulátorů dostatečnej, tak sem tam kde předtím![]()
Ještě mě napadla jedna věc - co říkáte na to napětí pro -12V a -5V, myslím že to bude nejspíš chyba měření, jinak by přece komp nefungoval
screenshot
to bude urcite chyba mereni
jak se tam divam, tak bude zrejmne problem v CPU
mel jsem taky tuto desku a v ni jsem mel postupne D805 a pak D930 a posty trvaly strasne dlouho a nic nepomohlo
vzpomen si, jak jsem te s tim problemem otravoval
a ten problem jsem nevyresil, nejhorsi bylo, z nekdy to bylo hned, jindy to trvalo
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)