Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: TV tuner a záznam z archívou CZTV

Standardní TV tuner a záznam z archívou CZTV

Ahojte, nemal som možnosť nahrať do PC ešte niečo, pretože nemám kartu. Mal by som otázku na niekoho kto bude ochotný odpovedať. Chcel by som nejakú schopnú TV kartu, s ktorou by som vedel dobre zaznamenať TV vysielanie (počítač mám procesro AMD 64 3500, grafika NVIDIA GE FORCE LE 256MB). Okrem toho by som chcel nahrať do PC staré relácie, ktoré sú síce v archíve na nete CZTV, ale tie sa dajú prehrať len cez internet bez možnosti uloženia na disk. Mne nejde tak o kvalitu, ale skôr len o samotný záznam, pretože z PC by sa dal lepšie prehrať.

Standardní Re: TV tuner a záznam z archívou CZTV

Citace Původně odeslal robertkr Zobrazit příspěvek
    Ahojte, nemal som možnosť nahrať do PC ešte niečo, pretože nemám kartu. Mal by som otázku na niekoho kto bude ochotný odpovedať. Chcel by som nejakú schopnú TV kartu, s ktorou by som vedel dobre zaznamenať TV vysielanie (počítač mám procesro AMD 64 3500, grafika NVIDIA GE FORCE LE 256MB). Okrem toho by som chcel nahrať do PC staré relácie, ktoré sú síce v archíve na nete CZTV, ale tie sa dajú prehrať len cez internet bez možnosti uloženia na disk. Mne nejde tak o kvalitu, ale skôr len o samotný záznam, pretože z PC by sa dal lepšie prehrať.
    V dnesni dobe se vyplati nejakej DVB-T tuner pripadne hybrid (analog + DVBT)), taky zalezi jestli v tvem okoli je signal DVB-T, coz by prave resil hybridni tuner, zatim bys ho provozoval v analogu a az bude signal, tak v DVB-T. Jinak zaznam vysilani z digitalu se porizuje v MPEG2, takze pohoda, z analogu jsou softwary (napr. flyTV + patricne kodeky), kde si muzes ze zaznamu z tv udelat v podstate libovolnej format. (samozrejme nejlepsi cesta je ukladat nekomprimovane a pak treba pres noc nechat zaznam prekodovat do nejakeho kompresniho formatu (zaznam v nekomprimovanem plnem PALu je taky hodne moc gigabajtu treba na hodinu zaznamu). Nebo se da podle rychlosti PC zaznamenavat a ukladat primo do nejakeho kompresniho formatu, nicmene kvalita komprese v realnym case je pak podstatne horsi, nedaj se pouzit vicenasobne pruchody, nektere filtry atd. Pripadne existujou i analogove tunery s hardwarovymi dekodery, nicmene jejich ceny jsou o cca. 50% vyssi, nez bez dekoderu.
    Nahravat primo z archivu samozrejme jde, existuje na to spousta software, ktery jsou schopny stahnout video formaty chranenejch videi a nasledne je ulozit do bezne prehravatelne formy. (dokonce existujou i pluginy primo treba do Firefoxu - jak fungujou nevim, nezkousel jsem).

Ohledne znacky - je na osobnim zvazeni, nicmene obecne v pomeru vykon/cena jsou dobry Avery, Pinacle, pokud bys chtel nejaky opravdu luxusni kousky tak treba Terratech ci Airstar, Hauppauge atd. (vyssi cena, ale kvalitni soucastky a zpracovani)
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Nahravat primo z archivu samozrejme jde, existuje na to spousta software, ktery jsou schopny stahnout video formaty chranenejch videi a nasledne je ulozit do bezne prehravatelne formy.

Mohol by si mi poradiť, kde najdem software

Citace Původně odeslal robertkr Zobrazit příspěvek
    Nahravat primo z archivu samozrejme jde, existuje na to spousta software, ktery jsou schopny stahnout video formaty chranenejch videi a nasledne je ulozit do bezne prehravatelne formy.

Mohol by si mi poradiť, kde najdem software
    Pokud pouzivas mozillu firefox tak vyzkousej tenhle plugin
    https://addons.mozilla.org/firefox/2390/

Pokud ne, tak dej vyhledavat tady na foru nejaky thready o videodownloaderech, je jich tu urcite dost, pak si stahnes prislusny programek a ty fungujou tak, ze ti z odkazu stahnou to urcity video do nejakyho bezne prehravatelnyho formatu a s tim failem si pak muzes udelat co chces.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Tak ďakujem,

stiahol som si Cam Studio, ale tento program zaznamenáva obrazovku, potom som si stiahol program Net transport a do neho som vložil streamovu adresu (otvoril som on line vysielanie, našiel samotné video - reláciu a pravým kliknutím na myši sa otvorila záložka, na ktorej som vyhľadal streamovú adresu) a už to ide.

Do prčic, dnes to nefunguje, po zadaní adresy začne sťahovaž iný program z toho dňa.

Už ma ..., ponmôžte niekto, chcem stiahnúť tento súbor z www.ceskatelevize.cz on line vysielanie počasí (napríklad) cez net transporter
    http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/Pocasi250906.asx

ale začne mi vždy sťahovať tento súbor

mms://stream3.visual.cz/ct/Udalosti250906.rm.wmv

Vie niekto čím to je ? (Okrem toho, že som totálny amatér)

Ďakujem !!!

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

u ct bude ten problem, ze to nemaji po jednotlivych souborech, ale kliknuti na odkaz poradu presune prehravani na urcity cas...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

u ct bude ten problem, ze to nemaji po jednotlivych souborech, ale kliknuti na odkaz poradu presune prehravani na urcity cas...

Ďakijem,
    máš pravdu !!!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI-TV wonder a WIN XP
    Založil SongoKan v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 21.08.2009, 22:38
  2. 17" lcd monitor prestigio 179 + externy tv tuner life v
    Založil rasto1 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 31.03.2005, 12:57
  3. Probles s ASUS TV FM Card - TV tuner s PHILIPS 7135
    Založil matos v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 1