Jasny je ze vyvojari dobrych her nemuzou byt zadni tupci marne ale vzpominam, kdy jsem videl ve hre dobrou fyziku, kdyz nepocitam havok ci aegia. Ted k temto dvema: nejak si nedokazu predstavit, jak jinak by slo udelat tak dobrou fyziku bez pouziti nejake formy pokrocile fyzikalni simulace. Taky naroky na CPU naznacuji, ze to uz nebude zadna ochcavka, ale relativne velmi presny fyzikalni modelovani. Zkuste si treba v HL2 nebo FEARu strelit do nejaky poveseny lampy nebo do nejakyho lana, to je fakt husty, co to udela. Kazdopadne si myslim ze cim vice procesoroveho casu tyto enginy dostanou, tim lepe takze dokud nebude fyzika na grafikach, vivat DC

Citace Původně odeslal swarm Zobrazit příspěvek
Najdi si na netu nějaké přednášky o fyzice z "Game Developer Session" (videa jsou stopro volně ke stažení na netu....google poradí) každoročně pořádaného v Brně. Tam si můžeš srovnat určitou úroveň. Doporučuju ti schválně si pustit i takové, ve kterých se řeší nábor do firem a co po tobě budou chtít. Třeba tě to trochu vyvede z omylu.
Jinak, co se tak dívám třeba na nezávislou herní vývojářskou scénu, tak většina lidí studuje právě přední vysoké školy (lidi z jaderky a elektro na ČVUT, kopa Matfyzáků a obdobné školy v Brně...jejich názvy rád zapomínám). Dělání her je pro programátory pomalu tím nejtěžším zaměřením, jaké si mohou zvolit, a často ne zrovna obdobně ohodnoceným. Stále mám pocit, že na herní programátory se tu nahlíží jako na "programátory databází" s letmou znalostí 3D API .

Jinak srovnáníreálných simulací s herní simulací mi nepřijde úplně vhodné, protože ve hrách jsou opravdu komplexní scény, a tak je potřeba si tu náročnost vynásobit x-krát. Nemyslim si, že by současná fyzika ve hrách byla zapříčiněna tím, že na světě máme samé hloupé herní vývojáře, co do opravdové fyziky moc nevidí. Viz první odstavec