Citace Původně odeslal richie08 Zobrazit příspěvek
Jenze najdi mi vyvojare games, ktery tohle vi.
Najdi si na netu nějaké přednášky o fyzice z "Game Developer Session" (videa jsou stopro volně ke stažení na netu....google poradí) každoročně pořádaného v Brně. Tam si můžeš srovnat určitou úroveň. Doporučuju ti schválně si pustit i takové, ve kterých se řeší nábor do firem a co po tobě budou chtít. Třeba tě to trochu vyvede z omylu.
Jinak, co se tak dívám třeba na nezávislou herní vývojářskou scénu, tak většina lidí studuje právě přední vysoké školy (lidi z jaderky a elektro na ČVUT, kopa Matfyzáků a obdobné školy v Brně...jejich názvy rád zapomínám). Dělání her je pro programátory pomalu tím nejtěžším zaměřením, jaké si mohou zvolit, a často ne zrovna obdobně ohodnoceným. Stále mám pocit, že na herní programátory se tu nahlíží jako na "programátory databází" s letmou znalostí 3D API .

Jinak srovnáníreálných simulací s herní simulací mi nepřijde úplně vhodné, protože ve hrách jsou opravdu komplexní scény, a tak je potřeba si tu náročnost vynásobit x-krát. Nemyslim si, že by současná fyzika ve hrách byla zapříčiněna tím, že na světě máme samé hloupé herní vývojáře, co do opravdové fyziky moc nevidí. Viz první odstavec