Když se podíváš na Galbraitha, tak je tam v testu U2 8 GB 13.3 MBps ve firewire čtečce. Problém je, že doma si kartu stihnu vysypat vždycky (po focení, ne před focením), v databankách leží limity jinde a v pokročilých zařízeních chybí U2 prostředky k tomu, aby dosáhla limitů zařízení (chipy, řadič, WA, ESP,...)

Jinak chápu, že tě to překvapilo, ale faktem je, že U2 je min. 2 generace stará, resp. je to standardní CF, jen dobře osazená, na druhou stranu pro většinu cílových zařízení je rychlá víc než dostatečně.

Ať má ten post nějakou hodnotu, tak k tomu přidám jen své opakované zjištění - před lety jsem se zařekl, že nekoupím nikdy žádnou kartu od Pretecu a nedodržel jsem to. U příležitosti návštěvy obchodu jsem vzal Cheetah 133X, protože Extreme III nebo Lexar Pro 133X nebyly skladem. Ovšem jsem udělal chybu, kartu jsem musel vrátit a koupit pořádnou - v mém foťáku udělala zoufalých 4.5 MBps (EIII/Lexar 133X jdou cca 12 MBps, i levnější karty jako jsou Transcendy nebo dokonce Kingston Elite Pro jsou citelně rychlejší), mimoto byla nekompatibilní s jednou z mých čteček. Pretec už fakt nikdy a tak doporučuji i ostatním.