Citace Původně odeslal TimeLord
Citace Původně odeslal Hombre-CZ-
Taky me celkem udivilo to,ze pry na nekterych Radeonech {ne primo od Ati} nejdou pouzivat Ati drivery,pry kvuli nekdy odlisnemu HW.Co je na tom pravdy? Jo jeste jsem se chtel zeptat,jaktozto Ati znalce,jaky je tvuj nazor na R9700 od Club-3D.Muzu ji mit za cca 8300Kc,coz neni spatna cena.Pameti to pry ma Infineon 3,3ns {je Infineon dobra znacka?}.Sapphire bych mohl mit za 9500Kc a ten pry ma Hynixe 3,6ns {je Hynix nejak znatelne lepsi nez Infineon?}.Musim se rozhodnout do konce tydne,tak ted shanim informace kde se da.Dik za pripadnou odpoved.
Na VSETKYCH Ati kartach ide nainstalovat Catalyst. Su to univerzalne drivery, akurat niektore firmy co maju na to zmluvu s ATI tam davaju vlastne loga a mozno niekedy par veci nie moc podstatnych zmenia. Kazdopadne Cat drivery su vzdy najaktualnejsie a zarucene funkcne. Preto su aj WHQL. Pri ATI na chipe R300 sa neda jednoznacne povedat ze od toho vyrobcu zober a od toho nie. Je to dost premiesane, vyrobcovia dodavaju karty bud na svojich PCB ktore maju tradicne farby vyrobcov, alebo aj originalne cervene PCB ktore vyraba Sapphire pre ATI. Cervenu PCB dokonca aj s logom ATI som kupil aj od Sapphire aj od Connect3D. Takze si len pozri aky ma ten PCB od Club3d layout a porovnaj ho s referencnym od ATI, tie obrazky najdes vsade na internete. A co sa tyka pamati, Infineon je velka firma zaoberajuca sa vyrobou pamatovych modulov, teda aspon co sa tyka objemu predaja, Hynix je mensia. Osobne si myslim ze Infineon stavil na kvantitu a Hynix zas na kvalitu. V praxi to znamena asi tolko je ked mas infineon pamate 3.3 tak ti urcite pojdu na 300 MHz ale maju trosku problemy sa dostat vyssie. Hynix s 3.6 ns ma deklarovanych 277 MHz, ale v praxi ide okolo 330 MHz. Ale samozrejme zalezi na kuse ako sa podari
Tak uz toho sveho Cluba R9700 mam a zbyva mi ho jen pokusne taktnout.Jak uz jsem psal ve svem threadu core uz je 324 a ramka 594. Pokud se na 330 nedostanu,tak se nezblaznim.Oproti Sapphiru jsem usetril nejakych 1100Kc a PCB vypada jako ze je tezce referencne od Ati...ostatne jako dukaz je tam Ati logo.Rozhodne mi to ale nevadi