Zdravim.. mam desku P5W DH Deluxe a mam stejny problem.. POST nabiha straaasne dlouho..Ale neni to konstantni cas..nekdy najede hned a nekdy loaduje i pres minutu.. a jeste mi nefacha ten dalkovej ovladac co byl k desce. Pocitac s nim jde zapnout ale ve windows uz se nechyta
pls HELP
THX
Mám verzi non-Premium, problém s dlouhým POSTem jsem vyřešil až vypnutím integrovanýho IDE bazmeku (ITE IT8211), od té doby klep-klep bez problémů.
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
njn, asi mas zacarovanou deskuFakt nevim, ja se s tim otravoval nekolik dni a tohle muj problem vyresilo, treba to nekomu pomuze.
Jinak asi zkouset menit konfigurace disku, treba mu nektere kombinace/zapojeni nechutnaji...![]()
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Dovolím si oprášit tohle téma, protože se přidávám k zástupu postižených tímto problémem
Před pár dny jsem měnil CPU (Prskota 3,4GHz -> D805), nahrál jsem nový BIOS, nastavení zůstalo stejné (vypnutý ITE bazmek, OC, disky,...)
Dva dny se choval způsobně, ale včera poprvé zatuhl při bootu (před detekcí HDD), nenapadlo mě čekat dýl než půl minuty, tak jsem zkusil reset a DEL pro vstup do BIOSu.
Po resetu na mě zařval "Overclocking failed or Overvoltage failed!, Please enter Setup to re-configure your system", ovšem všude jedu na default, po OC ani památky, přesto jsem si pro klid znovu prošel všechny položky BIOSu, ale vše v normálu.
Dneska jsem si už vzal stopky a i když bez chybové hlášky, BOOT trval přes minutu![]()
Tak nevím, co s tím. Posílat desku na reklamaci vidím až jako poslední řešení, komp potřebuju a hlavně netuším jestli to opravdu je deskou![]()
Jak jsem ten dlouhej BOOT řešili vy ?
Zdar..
resim uplne to samy..Mam taky preskota, vsechny hodnoty v biosu mam na default, bios mam nejnovejsi, ale absolutne nic nepomaha.. Post trva stale strasne dlouho.. pul minuty zadnej cas a komp semtam vytuhne.. Ted mi do toho jeste odesla graficka karta (Leadtech 7600GT Ext. - zacal mi cernat monitor) .. Dalkovy ovladani, ktere bylo u desky se mi nepodarilo rozchodit ani po te co se mi u kompu vystridali snad vsichni kamosi co tomu aspon trochu rozumi.. Takze podtrzeno secteno mi tahle desky prijde jako velice problemovej kousek
Kdyby nekdo prisel na nejaky reseni, prosim pisnete.. Moc mi/nam to helpne.
Diky
Jednak si flashni poslední BIOS http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=52074 , pak v nastavení vypni přídavnej IDE řadič JMicron, pokud ho nutně nepotřebuješ, v PM všecky nastavení Qfanu, neobsazené SATA a IDE kanály taky mužeš vypnout. Dálkovej ovladač nepoužívám...tam ti neporadim.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)