Citace Původně odeslal VlasTik Zobrazit příspěvek
no vypadá to fakt zajímavě , zmínil jsi, že tím budeš chladit CPU a zdroj, další komponenty budeš chladit taky tak? Případně napiš, co tam chceš všechno chladit. S plechem to docela umíš, s těma žebrama bych se fakt nedělal , neuvažoval jsi o kupovaném chladiči, dá se sehnat chladič podobně žebrovaný, jako to máš ty, vypadalo by to lépe a přenos tepla by se zlepšil, přece jen ty žebra asi nebudou úplně rovný, navíc bez pasty, ale asi do toho nechceš vrážet tolik peněz, takže jsem zvědavý i na tohle řešení a jak to bude chladit. Budeš tam mít někde větrák? Ten zdroj bude v té krabičce uzavřený? to by asi nebylo nejlepší . Jinak povrchová úprava je dost problém, asi by nebylo z hlediska chlazení nejlepší to nalakovat, nejlepší je hliník nechat eloxovat, ale nevím, jak jsi to celé spojoval - nesmělo by tam být nic ze železa, nýty hliníkový. Popiš jakou máš koncepci case, kde co budeš mít, jak vyřešíš cirkulaci vzduchu, ...
s kupovanym chladicem mas pravdu, vypadalo by to lepe a chladilo taky, jenomze ta cena je trochu nekde jinde, pri vyrobe teto skrine jsem musel delat hodne kompromisu, byl jsem omezen jak financemi tak naradim, v podstate jedine ele. naradi byla vrtacka a kdyz jsem rezal plech, tak jsem si pujcil primocarku. co se tyce financni stranky, tak kdybych nepocital ceny energii a opotrebeni naradi, tak jsem platil za
hlinikovy plech 2mm, 1x1m 500Kc
Al nyty 550Kc
vrtaky, platky do pilky, izolacky - cca. 200kc

skrin jsem ohybal z jednoho plechu doma na ohybacce, zebra jsem si nechal naohybat na fušku, jenomze vysledek byl strasny. mel jsem chut ty zebra vyhodit a udelat znovu, jenomze material je drahy, tak jsem si kazde zebro zvlas ohybal jednak do praveho uhlu a jeste piloval aby bylo alespon trochu rovne. (

rozmisteni komponent jsem musel podridit procesoru, tzn. deska je otocena procesorem dolu, tak abych mohl pouzit heatpipe. hdd je umisten dole, zdroj je nahore. hned vedle nej je misto pro jeden ventilator ( jeho zapinani podridim teplote ve skrini, predpokladam ze ho nebude potreba zapinat).

skrin jsem se snazil udelat co mozna nejmensi.