Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Hliníková case

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Hliníková case

Citace Původně odeslal SajmoN Zobrazit příspěvek
    hmm velmi zaujimave, pekny detail je to vybratie rebier nad tym otvorom na vetrak ??zdroja?? .. akym sposobom si riesil prechod medzi tym hlavnym plastom a rebrami, vidim ze su nitovane, daval si tam aj nejake teplovodive lepidlo alebo nieco podobne? inak povrchovka hmmm, co tak vypieskovat, cierny matny elox a na to nejaky lak > .. inak super, sam dlho rozmyslam o nejakej custom Al bednicke, stroskotava to na nedostupnosti nejakeho toho rezadla a s tym suvisiacou financnou narocnostou
    EDIT> este by si nejako mohol poriesit tie hrany na styku rebier s tym podkladom, nech to vyzera cleaner, inak fakt povedal by som bit-tech grade custom case
    cele jsem to delal z 1m ctverecniho hlinikoveho plechu. zebra jsem na tu skrin nytoval tak aby byly nyty relativne blizko sebe, aby zebra dolehaly na skrin.teplovodivou pastu jsem pouzil pouze v miste kde bude zdroj (vyssi koncentrace tepla), jinak jsem ji nepouzival, protoze vyzareny tepelny vykon bude rozveden na celou plochu skrine. jinak bedna ma vnitrni rozmery pro komponenty cca. 12cm sirka 35cm vyska a 30cm hloubka + zeborvani 2cm.

trochu te nechapu jak to myslis s tema hranama...zkus to upresnit

no vypadá to fakt zajímavě , zmínil jsi, že tím budeš chladit CPU a zdroj, další komponenty budeš chladit taky tak? Případně napiš, co tam chceš všechno chladit. S plechem to docela umíš, s těma žebrama bych se fakt nedělal , neuvažoval jsi o kupovaném chladiči, dá se sehnat chladič podobně žebrovaný, jako to máš ty, vypadalo by to lépe a přenos tepla by se zlepšil, přece jen ty žebra asi nebudou úplně rovný, navíc bez pasty, ale asi do toho nechceš vrážet tolik peněz, takže jsem zvědavý i na tohle řešení a jak to bude chladit. Budeš tam mít někde větrák? Ten zdroj bude v té krabičce uzavřený? to by asi nebylo nejlepší . Jinak povrchová úprava je dost problém, asi by nebylo z hlediska chlazení nejlepší to nalakovat, nejlepší je hliník nechat eloxovat, ale nevím, jak jsi to celé spojoval - nesmělo by tam být nic ze železa, nýty hliníkový. Popiš jakou máš koncepci case, kde co budeš mít, jak vyřešíš cirkulaci vzduchu, ...

Citace Původně odeslal VlasTik Zobrazit příspěvek
    no vypadá to fakt zajímavě , zmínil jsi, že tím budeš chladit CPU a zdroj, další komponenty budeš chladit taky tak? Případně napiš, co tam chceš všechno chladit. S plechem to docela umíš, s těma žebrama bych se fakt nedělal , neuvažoval jsi o kupovaném chladiči, dá se sehnat chladič podobně žebrovaný, jako to máš ty, vypadalo by to lépe a přenos tepla by se zlepšil, přece jen ty žebra asi nebudou úplně rovný, navíc bez pasty, ale asi do toho nechceš vrážet tolik peněz, takže jsem zvědavý i na tohle řešení a jak to bude chladit. Budeš tam mít někde větrák? Ten zdroj bude v té krabičce uzavřený? to by asi nebylo nejlepší . Jinak povrchová úprava je dost problém, asi by nebylo z hlediska chlazení nejlepší to nalakovat, nejlepší je hliník nechat eloxovat, ale nevím, jak jsi to celé spojoval - nesmělo by tam být nic ze železa, nýty hliníkový. Popiš jakou máš koncepci case, kde co budeš mít, jak vyřešíš cirkulaci vzduchu, ...
    s kupovanym chladicem mas pravdu, vypadalo by to lepe a chladilo taky, jenomze ta cena je trochu nekde jinde, pri vyrobe teto skrine jsem musel delat hodne kompromisu, byl jsem omezen jak financemi tak naradim, v podstate jedine ele. naradi byla vrtacka a kdyz jsem rezal plech, tak jsem si pujcil primocarku. co se tyce financni stranky, tak kdybych nepocital ceny energii a opotrebeni naradi, tak jsem platil za
    hlinikovy plech 2mm, 1x1m 500Kc
    Al nyty 550Kc
    vrtaky, platky do pilky, izolacky - cca. 200kc

skrin jsem ohybal z jednoho plechu doma na ohybacce, zebra jsem si nechal naohybat na fušku, jenomze vysledek byl strasny. mel jsem chut ty zebra vyhodit a udelat znovu, jenomze material je drahy, tak jsem si kazde zebro zvlas ohybal jednak do praveho uhlu a jeste piloval aby bylo alespon trochu rovne. (

rozmisteni komponent jsem musel podridit procesoru, tzn. deska je otocena procesorem dolu, tak abych mohl pouzit heatpipe. hdd je umisten dole, zdroj je nahore. hned vedle nej je misto pro jeden ventilator ( jeho zapinani podridim teplote ve skrini, predpokladam ze ho nebude potreba zapinat).

skrin jsem se snazil udelat co mozna nejmensi.

To neni spatnej napad, o necem podobnym zacinam uvazovat. Bojim se ale toho zebrovani. Proto premyslim o silnejsim plechu bez zebrovani. Taky se bojim rozvodu tepla, protoze heatpipe jsou docela drahy. Jinak drzim palce, mas docela odvahu pustit se do neceho takoveho bez vlastniho naradi
    A64 3500+, Samsung 2 GB 667 MHz, Gigabyte GA-M55S, Seagate 7900 160 Gb, SB live!, Msi X1300

Lepší by bylo nechat bočnici s žebry odlít do písku, nebylo by to moc drahé (obzvlášť tehdy, kdyby sis přinesl vlastní materiál). Tepelná vodivost by pak byla na úplně jiné úrovni.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Lepší by bylo nechat bočnici s žebry odlít do písku, nebylo by to moc drahé (obzvlášť tehdy, kdyby sis přinesl vlastní materiál). Tepelná vodivost by pak byla na úplně jiné úrovni.
    tak tohle nezni vubec spatny napad, ale o teto moznosti jsem nevedel, jinak to zebrovani mi dalo docela zabrat...jeste ani nejsem uplne rozhodnut jakou tomu udelam povrchovou upravu, celkem by me zajimalo na kolik by vysela eloxace cele case

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal leo Zobrazit příspěvek
    Ovsem nejdriv si musis udelat presny model, ze dreva treba, navic zebra by jsi musel udelat celkem silny. Pokud mas na mysli treba kostry elektromotoru, ktere maji zebra radove mm silna, tak ty se liji tlakove do kovovych forem. Taky bys musel ten finalni odlitek nechat ofrezovat, to by asi nebylo zadarmo. Ovsem vysledek by nebyl asi spatny.
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    276

taky se to dělá tak že se z polystyrenu udělá model a ten se ponoří do směsi sádry a něčeho, polystyren se pek zruší acetonem nebo čím, takže ti zůstane jen dutá forma, tu samozřejme dáš do písku, výsledky to má docela luxusní, na netu toho je docela dost.
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. :: CASE MODDING FAQ ::
    Založil KUBA v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 13.11.2013, 06:43
  2. [VBA] úprava registrů
    Založil Kooca v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 31.05.2005, 11:19
  3. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56
  4. Poradte nejakou gut case :))
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 38
    Poslední příspěvek: 28.12.2002, 19:48

Pravidla přispívání