Lesklost - kdyz jsem ten monitor videl poprve, tak me to malem porazilo. Vypnuty je jak zrcadlo. Takze tim se nenech oklamat.

Zkusenosti z lesklosti, ktere za tech par hodin mam, muzu rozdelit vpodstate na 2 body:
1) Odrazivost se projevuje hlavne u syte cernych ploch, jakmile jsou na monitoru jakekoliv jine barvy, zadne odrazy nevidim. Pokud mas nejaky silny svetelny zdroj PRED monitorem, tak z toho budes zezacatku silet, jestli na to nejsi zvykly. Ja mam tu nestastnou kombinaci, ze mam vsechny steny v pokoji svetle a jeste navic mi na displej dopada svetlo z okna, takze je to celkem zahul. Ovsem naprosto jina situace nastane, kdyz proste zatahnu zaluzky, to je vsechno uplne v pohode.

2) na nekolika forech jsem cetl, ze tenhle monitor chce jednu vec - naucit se divat SKRZ ty reflexni vrstvu, coz je pry otazka par dnu a pak vubec zadne odrazy neregistrujes. Takze uvidim, jak se mi to podari. Dalsi veci je tzv. Advanced DV Mode, coz je neco jako automaticka korekce jasu a kontrastu v zavislosti na zobrazovane scene. Pokud ji zapnu, je odrazivost subjektivne jeste o neco vyssi. Ale musim se priznat, ze zatim jsem si s nastavenim monitoru hral jen velice zbezne.

Jeste doplnim jeden postreh: porovnaval jsem odrazivost NECa s nasi televizi Phillips a muzu rict, ze pri spatnych svetelnych podminkach je tak zhruba o 20% horsi nez TV, pri zatazenych zaluzkach vede NEC naprosto suverenne a rozhodne se leskne min nez Phillips. Zrovna ted koukam na cerne pozadi mIRCU a prijde mi, ze je ten NEC zhruba srovnatelny se vemi CRTcky, ktere jsem tu kdy mel, mozna dokonce o chloupek lepsi. Ovsem kdybych rozsvitil svetlo, byla by to asi jina kava...