takze asi teda predam toho stareho veterana a kupim cosi nove![]()
teraz ma ale trapi, ze ci s939 alebo AM2, skor by som bral s939, ale co sa divam, tak vela ludi odporuca pri kupe noveho AMD ist rovno na AM2...![]()
takze asi teda predam toho stareho veterana a kupim cosi nove![]()
teraz ma ale trapi, ze ci s939 alebo AM2, skor by som bral s939, ale co sa divam, tak vela ludi odporuca pri kupe noveho AMD ist rovno na AM2...![]()
Nazdar
Nedavno som riesil ten isty problem a nasiel som zaujimave riesienie.
Zakladna doska - ASROCK 939DUAL VSTA (Je Asus odnoz, s alternativnim cipsetom)
( http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8455454 )
Tato doska ponuka S939 a moznost plnohodnotne neskor upgradnut na AM2 aj s DDR2 .. pri S939 mozes nadalej pouzivat svoje DDRky. Ta doska ma aj plnohodnotny AGPX8 port (ziadne hybrid) + plnohodnotny Pcie x16 port, takze teraz mozes vyuzit svoju AGP grafiku a neskor novu na PCie. Ja som k tomu kupil A64 3000+ a s OC som spokojny.
noo, mne sa akosi take "hybridy" nepacia, radsej nieco co ma len pci-e(pripadne sli), agp uz aj tak zanika...
co som sa dival, tak celkom zaujmavy je Athlon 64 3700+(san diego)...ci nie?
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Sa zobud !! Zrejme si ju nikdy nemal, a zrejme ani nevidel. Ten Uli cipset je vykonovo plne zrovnatelny s NF4Ultra, ma polovicnu spotrebu. (uchladis pasivne) a ako jediny cipset !!!plnohonotne!!! podporuje AGP a Pcie na jednej doske. Je Vista Premium Ready ... co pre mna znamena ze ma dostatocnu multimedionalnu vybavu.
A tu grafiku si kupim aj ja ... ale ked scem bude grafika v AGP bezat sucasne s tou v Pcie..a budem mat mimo ine vystup na 4 monace fungujuce sucasne. Mimochodom Nvidia ich uz kupila a nadel tieto Uli cipsety sama pouziva pod svojim oznacenim.
Mě stačilo, když jsem měl kdysi desku, která zvládala SDRAM i DDR současně, a ani jedno z toho pořádně. Může to být dobrý, ale už jsem vůči takovým experimentům prostě opatrný![]()
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Jo chapem, ale nie vsetky alternativne riesenia su nevyhnutne horsie. Netreba ich len odsudzovat dopredu.
Ono som pisal ze to podporuje aj socket AM2 s DDR2, toto neni realizovane priamo na doske, ale dokupenim modulu, ktory usadis do slotu pripominujuci tiez agp. Takze doska sama o sebe je clean a nie nejaky zlepenec. To ze ma AGP ju vobec nespomaluje, pretoze ide o pravy AGPx8 slot so 100% kompatibilitou a nie nejaky AGR ci ine hybridne riesenia ktore vyuzivaju na prenos dat PCI .
A ako som pisal - Asus=Asrock, takze ani povod neni no/name
4Ssnake - nie vobec neslo o to ze AGP je vyhoda, skorej tu pisem, ze jeho pritomnost nemozno vydiet ako nevyhodu. ferooo sa pytal ci ist do S939, alebo AM2 a ja som mu tu ponukol alternativu kde ma = oboje a este nieco naviac, za mensiu cenu, pri rovnakom vykone, s mensim hlukom a teplom
btw.. doska neni Hybridne riesenie, OK ?"!![]()
Naposledy upravil Semik; 20.09.2006 v 13:31.
me osobne se ta deska libi, ale tim ze neni tak bezna asi odradi mene obeznamene lidi...
aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
Acer 1810T
www.highdef.cz
jestli si bude nechavat agp grafiku tu gf2mx400 co ma v podpise tak pak nevidim duvod proc chce upgradovat, cili pokud kupuje novy tak urcite bude chtit i lepsi grafiku a nejspis pcie ktere jsou levnejsi nez agp verze, takze ackoli ta deska muze byt jakkoli super agp proste nebude potrebovattakze se tady hadate o ho*nu...
aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
Acer 1810T
www.highdef.cz
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)