Dlouho sem uvazoval, jestli mam do teto diskuze prispivat![]()
Eagluv clanek na zive sem cetl, a v zasade s nim souhlasim - neni tam jedina nepravdiva nebo zkreslena informace, bohuzel cely clanek je celkem ostre miren proti dual-core, proto je kvuli nemu tolik povyku (napr. ten hulanuv zblept).
DualCore je pro bezneho frantu uzivatel naprosto k nicemu. Ja Franta nejsem, dualcore bych za single uz nikdy nemenil, ale i tak ho vyuzivam velice zridka. Komprimace (Audio, Video) nebo antivirus scan atd. + soubezna prace. Zde je dual-core neocenitelny. Jedine s cim bych lehce nesouhlasil je ona cast s Lame s nizkou prioritou + druha narocna aplikace. To, ze druha aplikace musi cekat, je celkem problem, presne tohle sem se snazil dualcorem eliminovat. A pak sou tu situace kdyz druha aplikace cekat proste nemuze (realtime grabovani + prace, hrani hry + komprimace atd.). Jinak se dvouma diskama (na data a hry) muzu opravdu vypalovat i parit nebo delat cokoliv jineho, aniz bych pozoroval nejake zpomaleni systemu. Pouzivam 2 monitory, takze bezne delam nekolik veci naraz. Rychlejsi odezva systemu je pouze veci priorit, zde dualcore v nicem nepomuze, bez manualniho nastavovani priorit je ale dualcore vyrazne pruznejsi nez singlecore.
Beru, ze ten clanek od Eagla je miren tem masam, ktere cekaji v total commaderu nez se jim zkopiruji soubory z jednoho disku na druhy, odevzdane cekaji nez se vypali CDcko, proste ... cekaji. U nich dualcore skutecne vyznam nema. Panuje totiz predstava, ze dualcore CPU je 2x tak rychlejsi nez singlecore (dualcore 3GHz = 6GHz). Snad proto ono osvetne vyzneni clanku.
2Eagle: Pro pokrocileho uzivatele je proste dualcore prinos, s tim snad souhlasis?Jinak vsude pises, ze tve oblibene aplikace dualcore nezrychli, prozradis, jake aplikace to jsou?