Citace Původně odeslal Dismembered Zobrazit příspěvek
Tak jsem Behringerům pořídil společníka jménem NAD C320 BEE a šlapou jako o život Ještě se vracím k otázce clippingu ve skladbách. Jelikož ho tam už slyším, jdu za radou k odborníkům, a sice, o kolik stahovat ty decibely. Mám foobar, a při scanu skladby replay gainem mi někde nastaví i -11dB. Otázka zní, mám ho poslouchat a nastavit tak, jak doporučuje?
Caleb se s Tebou bude kockovat, ze -10db je mnoho, ale ty mas 24bit zvukovku a navic mam pocit, ze replygain i mp3gain pracuje s relativnimi hodnotami. Takze -10db se sice muze objevit v popisu tracku, ale ve skutecnosti budes mit treba -4db. Over si to v soundforgi...nebo jinym dospelym softu co ma peakmeter. Dale si musis vybrat jestli pouzivat albumgain nebo trackgain. Album gain kopiruje hlasitost skladeb v albu(slozka) kde nektere jsou tissi a nektere hlasitejsi(dano zamerem masteringu), track gain vyhleda nejsilnejsi peak skladby a stahne celou amplitudu ke stredove ose a kazda skladba bude +-stejne hlasita.

mam pocit, ze Caleb ma nastaveno -2dB fixne pro cokoliv a melo by to stacit, at Ti napise co kde zvolit a zaskrtat...je to jednodussi cesta nez prepocitavat vsechny mp3 jako sem to delal ja.