Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Grub Error 17 -> chybi /dev/sda -> nejde preinstalovat grub

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Grub Error 17 -> chybi /dev/sda -> nejde preinstalovat grub

zkousel jsem i :
    Kód:
    sudo mount -t ext3 /dev/hda1 /mnt/ubuntu
    sudo mount -o bind /proc /mnt/ubuntu/proc
    sudo mount -o bind /dev /mnt/ubuntu/dev
    sudo chroot /mnt/ubuntu /bin/bash
    sudo cp /proc/mounts /mnt/ubuntu/etc/mtab
    sudo grub-install --recheck --no-floppy /dev/hda
    ale vyhodi to zase chybu:
    Kód:
    Probing devices to guess BIOS drives. This may take a long time.
    Could not find device for /boot: Not found or not a block device.
    Barton 2500+, AC Copper Silent 2, Gf4 Ti4200, Assus A7V880, Kingston 512 DDR, WD 800JB 80GB, DVD-RW NEC 3500, LCD Samsung 710T, Creative I-Trique 3200, PSU 400W, ATI Remote Wonder

Standardní Re: Grub Error 17 -> chybi /dev/sda -> nejde preinstalovat grub

Tak uz jsem to spravil sice ne tak jak sem si to predstavoval mozna trochu skrabani se levou rukou na pravym uchu ale funguje to :

pomoci gparted jsem mel udelane kopie te stare partitiony ktera nesla nabootovat pak jsem nainstaloval nove ubuntu a zase udelal kopii te nove instalace. Nize uvedene zmeny jsem pak delal z te kopii noveho ubuntu (je to rychlejsi nez vzdycky bootovat z toho live cd - navic se me to live cd dost kousalo, zniceho nic mi to nekolikrat zamrzlo)

pak jsem na tom /dev/sda2 smazal vse krome /boot /dev /proc /lost+found
    a zbytek zkopiroval z te kopie toho nefunkcniho ubuntu. jenze kdyz se to nainstalovalo tak se zrovna stahlo novy jadro tak jsem musel jeste kopirovat ->
    /lib/firmware/2.6.15-26-386
    /lib/linux-restricted-modules/2.6.15-26-386
    /lib/modules/2.6.15-26-386
    /usr/share/isdn/2.6.15-26-386
    /var/lib/initramfs-tools/2.6.15-26-386

z te kopiie nove instalace, no a funguje to zajimavy je ze nenajede ten stary kernel ten zustane porad u toho "Mounting root file system" ale s tim novy je to vpohode (teda zatim 10 min )

jestli jsem na neco opomel pri tom restoru nebo jestli to slo jednoduseji tak jsem jedno ucho ...
    (pro priste)
    Barton 2500+, AC Copper Silent 2, Gf4 Ti4200, Assus A7V880, Kingston 512 DDR, WD 800JB 80GB, DVD-RW NEC 3500, LCD Samsung 710T, Creative I-Trique 3200, PSU 400W, ATI Remote Wonder

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání