No mám tento problém, na mojej Minolte 5D mi odišiel senzor zhasínania displaya. Fotoaparát som kupoval u známeho za výhodnú cenu, on je hlavne predajca PC a nechcel som ho oberať o čas, keďže mi spravil cenu akú spravil, tak som fotoaparát osobne zaniesol na reklamáciu do autorizovaného servisu, čo napokon odporúča aj napríklad BGS, odkiaľ fotoaparát pôvodne pochádza.
V servise prišiel prvý problém, nechceli mi fotoaparát zobrať ak som nemal faktúru, doklad o zaplatení a originál slovenský záručný list - ten v krabici nebol, tam bol len nejaký medzinárodný a podľa servisu u nás na reklamáciu nestačí, tak mi známy zohnal originál, potvrdil, všetko nakoniec OK.
Fotoaparát putoval do nemecka keďže u nás nemajú potrebné vybavenie.
Avšak dnes je to už vyše 40 dní čo som stále bez mojej minolty. Podľa servisu sa čaká na vyrobenie dákej dosky, termín je neznámy. Na moje naliehanie že už predsa prešla zákonom stanovená 30 dňová lehota som dostal odpoveď, že musím počkať kým sa fotoaparát vráti opravený a potom spolu s ním dostanem potvrdenie o tom, že výrobok mohol byť opravený až po zákonom stanovenej lehote a mám teda nárok na odstúpenie od zmluvy a vrátenia peňazí (ten doklad stačí pre BGS, aby tam známemu fotoap. preplatili).
Napríklad tu http://www.minolta-forum.de/forum/in...howtopic=14703 som však zbadal, že to môže trvať kľudne aj 14 týždňov.
Je konanie autorizovaného servisu v súlade so zákonom? Viem, že v prípade reklamácie u predajcu je to jasné, ale neviem ako v tomto. Niektorí mi tvrdili že servis sa musí chovať ako keby som tam danú vec kúpil, len mi priamo nevyplatí peniaze/nevymení výrobok, ale neviem či to je tak. Bola len moja blbosť že som to riešil týmto spôsobom?(aj keď naozaj predajca je dobrý známy a dal mi to za VO cenu, nechcel som mu robiť nejaké starosti)
Ďakujem za odpoveď