mel jsem N600c cca rok, pred nedavnem jsem se ho zbavil.
Ja zacinal na 2.6.12, kdyz jsem to koupil, a vsechno jelo naprosto bez problemu, vetrak se netocil kdyz byl v idle a pak podle teploty. Reagoval okamzite (cca 10s full load a vetrak se zacal tocit), pri vyssich teplotach jeste prerazoval na vyssi rychlost. APM nepouzivam, jel jsem ciste na ACPI + cpufreqd pro regulaci SpeedStep. Vsechno fungovalo tak, jak melo, dalo se to i omezit treba jen na 733MHz nebo 1.06G natvrdo. Jadro jsem na tom kompiloval nekolikrat a notebook nebyl nijak horky, vsechno to ten vetracek dokazal uchladit na nejnizsi rychlosti.
Je docela mozny, ze to Debiani jadro 2.6.8 nemelo podporu pro nektere veci (hlavne ACPI hadam, to muze byt zakazane kvuli spolehlivosti), ja tam mel vzdy jen Ubuntu a i distribucni (2.6.10?) chodilo spravne.
Defaultne je vetrak zaply po POSTu a vypina se nekolik sekund po zacatku bootovani jadra, pak se reguluje ale uz automaticky.
Co se tyce teploty disku, tak tim si hlavu nelamej, je to problem designeru, disk v tom uvaris v kazdem pripade. 55st. C je docela normalni teplota, mel jsem i pres 60st. Nutno podotknout, ze Seagate Momentus 5400.3 to neprezil, ale Hitachi 5K80 v tom jel dlouhou dobu a bez problemu. Pomuze otevrit viko, aby se disk (resp. plast) mohl ochlazovat aspon ze zvrchu a nehromadilo se uvnitr teplo.
Jinak jednou jsem pres rovclock v linuxu pretaktoval grafiku, hazela uz jen artefakty, po bootu taky. Stacilo vypnout/zapnout a bylo vse pri starem.
BTW. doporucuju flashnout BIOS, udelal jsem to hned po koupi.
Dost mi pomohla tato stranka: http://bgoglin.free.fr/evoN600c.php