Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Časový spínač

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní Re: Časový spínač

Citace Původně odeslal Radix Zobrazit příspěvek
    Jak jsem se díval na internet, tak z jednoho pohledu jsou dva druhy těchto zásuvek. Jedny spínají nulák a druhé fázi. Jaký v tom je rozdíl? To je přeci jedno, ne?
    hmm , tak ked si to nasiel na NETe daj aspon linky , spinat nulak v takychto hodinach som teda este nevidel
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Radši bych na tvém místě koupil ten, který spíná fázi. Pokud spínáš nulák, tak to znamená, že připojené zařízení je stále pod napětím a může tě (při dotyku živé části) pokopat (proud poteče z fáze přes tvé tělo do země).
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Zajímavé, že ty, co spínají fázi jsou vždy o něco dražší. Tady je jeden link.

http://www.dufakotle.cz/store/defaul...partmentID=508

Pak ale nevím, proč se ty, co spínají nulák, vůbec prodávají.

Přátelé, tak jsem napsal přímo výrobci Elbock, který mně sdělil, že na spínaní přímotopu je potřeba použít zásuvku, která spíná fázi. Dále sdělil, že mechanické zásuvky nejsou úplně tiché a doporučil použít digitální. Protože ty jsou programovatelné na týden a já chodím spát v různou dobu, tak to můj problém nijak nevyřešilo.

Ty digitální mají daleko víc možností. Můžeš tam mít věci na týden ve stejnou dobu, nebo několik různých časů, každý den jiný atd. Jediná "nevýhoda" je nutnost naprogamovat ten čas oproti mechanické, kde přehodíš jen kolíky. Určitě ale jde i ta digitální použít pro to hledáš. Koukni se třeba na http://www.solid-czech.cz/cz/katalog.php?section=1.4. Je tam i stručný popis, co to umí, ostatní jsou obdobné.

Díky, ale jak jsem psal, chodím spát v různou dobu a tu předem neznám. Čili programování dopředu je pro mě úplně bezcenné. Takovou zásuvku bych musel každý den znovu programovat. Potřebuju elektronický časovač s analogovou stupnicí.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Časový spínač trochu jinak....poradí nekdo?
    Založil dussancz v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 26.08.2006, 21:07
  2. Časový vypínač s 555
    Založil Matio v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Poslední příspěvek: 09.02.2006, 23:21
  3. AP Alfa AIP-W630 - vadne?
    Založil Lopan v sekci fóra Sítě
    Poslední příspěvek: 24.07.2005, 21:45
  4. spínač s ledkou