Asi 14 dni uz mi slapalo Ubuntu uplne vpohode, az vcera jsem se rozhodl trochu zvetsit jednu linuxovou partitionu (ne bootovaci) na ukor ntfs (ne bootovaci).

Tady co jsem vsecko udelal nez se to podelalo:
1) ve win jsem na zmenseni te NTFS partitiony (E: pouzil acronis disk director, ten je vpohode uz sem to delal predtim.
2) v ubuntu jsem fdiskem zrusil /dev/sda7 (nepodstatna partition byla prazdna) a zrusil jsem i tu co jsem udelal tim acronisem (NTFS).
3) v ubuntu jsem fdiskem vytvoril novou partition ext3 (zabirajici misto obou zrusenych v bode 2) zatim vpohode vsecko funguje.
4) rozmyslel jsem si to a rozhodl se ze tu novou partition chci FAT32, tak jsem ve win zrusil tu nove vytvorenou a vytvoril znovu jako FAT32. Reset -> grub error 17

error 17 -> coz znamena :

Cannot mount selected partition - This error is returned if the partition requested exists, but the filesystem type cannot be recognized by GRUB.

zkousel jsem se chrootnout z live gentoo (jiny livko jsem nemel poruce) a ->

grub-install /dev/sda

ale vypise to chybu, uz nevim presne, neco ze nemuze najit /dev/sda a opravdu v /dev nic takovyho neni, neni tam ani hda ani nic co by vypadalo jako disk. Ale z live cd je to vporadku v /dev je vsechno co ma ... prosim poradte.

Podotykam ze ackoliv jsem se hral s partitionama tak ne s primarnima, s / a C: jsem nic nedelal...