Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: ASUS P5W DH problém SATA x PATA

Standardní ASUS P5W DH problém SATA x PATA

Ahoj lidi, nevíte někdo jak rozběhat u této desky 2x pata disk a 1x sata aby mi to sosalo systém z toho jednoho pata disku? já už jsem zkoušel snad všelicos, ale buďto mi to našlo jenom ten sata disk , ale když jsem ho odpojil tak to s těma 2ma normoš fachalo. Když si chci nastavit boot prioritu v biosu a mám tam připojenej ten sata disk, tak mi to ty pata vůbec nenabízí už jsem z toho lehce zoufalej, hrál jsem si s tím několik hodin a bez výsledku.

jo a ještě jeden problémek: když dám vypnout komp, tak se v poho vypne ale do cca 15 vteřin zase naskočí. V biosu mám všechny power on... vypnutý. nevíte co s tím?

Díky za každou radu

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní Re: ASUS P5W DH problém SATA x PATA

Citace Původně odeslal Patrez Zobrazit příspěvek
    Ahoj lidi, nevíte někdo jak rozběhat u této desky 2x pata disk a 1x sata aby mi to sosalo systém z toho jednoho pata disku? já už jsem zkoušel snad všelicos, ale buďto mi to našlo jenom ten sata disk , ale když jsem ho odpojil tak to s těma 2ma normoš fachalo. Když si chci nastavit boot prioritu v biosu a mám tam připojenej ten sata disk, tak mi to ty pata vůbec nenabízí už jsem z toho lehce zoufalej, hrál jsem si s tím několik hodin a bez výsledku.

jo a ještě jeden problémek: když dám vypnout komp, tak se v poho vypne ale do cca 15 vteřin zase naskočí. V biosu mám všechny power on... vypnutý. nevíte co s tím?

Díky za každou radu
    v "IDE configuration" máš nastavené co?

Odpoledne jsem to vyřešil preventivně jsem nainštalil nej bios a pak jsem si trubka všimnul, že se dá nastavit i pořadí disků. Tudíš jsem si ten co jsem chtěl mít jako boot nastavil na první místo a najednou jsem ho mohl přidat jako boot disk a už to šlape

akorát ještě ten druhý problémek jsem nevypořešoval

Věk
    52
    Vliv
    312

Odpoledne jsem to vyřešil preventivně jsem nainštalil nej bios a pak jsem si trubka všimnul, že se dá nastavit i pořadí disků. Tudíš jsem si ten co jsem chtěl mít jako boot nastavil na první místo a najednou jsem ho mohl přidat jako boot disk a už to šlape

akorát ještě ten druhý problémek jsem nevypořešoval
    Dost divný, mám stejnou desku a nestratuje se sama, spíš bych to viděl na nějakej špatnej kontakt,kabík,nebo spínač Power.

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    spíš bych to viděl na nějakej špatnej kontakt,kabík,nebo spínač Power.
    Nebo zdroj ...

btw: píšeš "když dám vypnout komp", když ho vypneš čudlem, tak je to to samé?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Nebo zdroj ...

když to dám vypout čudlem, tak je to vlastně jako kdybych to dal vypnout přes nabídku start. Tak jsem zkusil při naběhnutým winXP(ale nečinným) to vypnout na tvrdo vzadu na zdroji a po cca 5 vteřinách to zas pustit, bohužel do dalších 5 vteřin se komp znova rozeběhl

Zkus kompletní rozborku-zborku (po složení začni tím, že bude zapojené jen nejnutnější), nezabere-li, tak jiný zdroj, nezabere-li, desku do reklamace.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Zkus kompletní rozborku-zborku (po složení začni tím, že bude zapojené jen nejnutnější), nezabere-li, tak jiný zdroj, nezabere-li, desku do reklamace.
    a není možné, že by to bylo biosem?

Nebo zdroj ...

Tak jsem ještě těsně po resetu dal vypnout komp tím čudlem a v poho, už se sám nezapnul, ale je fakt, že se nedal zapnout ani dálkovým ovládáním. Ale čumprdlíkem jo

Takže by to mohl být ještě nějaký problém s tou dálkou/jiným bazmekem, kterým to zapínáš, zkus od toho všechno odpojit.

Věk
    52
    Vliv
    312

Tak jsem ještě těsně po resetu dal vypnout komp tím čudlem a v poho, už se sám nezapnul, ale je fakt, že se nedal zapnout ani dálkovým ovládáním. Ale čumprdlíkem jo

...no leze to z tebe jak z chlupatý deky, že k tomu pužívá ten dálkáč, kterej nejspíš bude tím viníkem

...no leze to z tebe jak z chlupatý deky, že k tomu pužívá ten dálkáč, kterej nejspíš bude tím viníkem
    dálkáč to na 99.99% nebude protože je to stejné jako kdybych dal start-vypnout

Včera jsem zkusil odpojit všechny zbytečnosti a zase bez úspěchu. Až když jsem zrušil to jakési automatické taktování a eist, tak se to už vypne, sice prapodivným zbůsobem, ale vypne Takové to typické cvaknutí při vypnutí kompu se mi ozve 2x-3x.

Věk
    52
    Vliv
    312

dálkáč to na 99.99% nebude protože je to stejné jako kdybych dal start-vypnout

To se nemusí nutně vylučovat,chápej že je uplně jedno jak to vypneš,pokud to zas nějaká zaje...á aplikace muže zase zapnout. Já jen že to je jediná rozumná možnost, pokud neni vadná deska...skoro nikdo ten dálkáč nepoužívá a taky nemá problém.....ve které USB zdířce máš zapnutej ten senzor na dálku?

To se nemusí nutně vylučovat,chápej že je uplně jedno jak to vypneš,pokud to zas nějaká zaje...á aplikace muže zase zapnout. Já jen že to je jediná rozumná možnost, pokud neni vadná deska...skoro nikdo ten dálkáč nepoužívá a taky nemá problém.....ve které USB zdířce máš zapnutej ten senzor na dálku?
    Mám to připojený v těch spešl USB co jsou k tomu určený - byly přelepený takovou (zelenou) samolepkou

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sata disk závislý na Slave Pata
    Založil Camillek v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2006, 12:41
  2. Abit GD8,problem se SATA diskem a PATA DVDRAM
    Založil Martin3 v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 24.12.2005, 11:20
  3. VELKY PROBLEM S ASUS CUSL2 - prosim poradte
    Založil Lisak v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 2