to dievcako nema ziadnu farbu, to chce na D70tke trosku vyladit nastavanie v image settings ci kde to je (zvysit kontrast, kludne sharpness na hard atp. moznosti je moc, aj vlastna tonova krivka (to pouzivam ja))
Tvojmu xixtu tiez trochu chyba farba a si prilis studeny, to je zase chyba niekde medzi WB a spomenutym nastavenim JPEGu, ktory je v zaklade u D70 slaby. Toto je silnejsia stranka Canonov, ktore maju proste lepsie jpegy v zaklade, a preto foti 90% ludi s D70tkami do RAWuBtw ta druha ma aj typicku "stredovu" kompoziciu, co nie je uplne idealny stav (lepsie by bolo keby si mal viacej miesta vlavo, kam pozeras).
Takze sumar uplne zakladnych typov pre pouzivanie D70:
- osobne preferujem fixne nastaveny WB pred automatikou, slniecko, mracik, ziarovka, alebo ten "domcek" spolu s manulanou korekciou +-3 na kazdom podla potreby, mam to radsej pretoze mam potom konstatne farby v serii a neplava to jak sa automatike uraci
- preferujem fotenie do RAWu, ale to ti nemusi vyhovovat, preto ak jpeg tak je celkom nutne sa pohrat s nastaveniami co s tym suvisia a trochu to tak votuzit podla vkusu (btw typicke "sede/malo farebne" fotky ala Nikon sa lepsie upravuju/prisposobuju ako presaturovane ci inak cukrikove Canon_like jpegy)
- ked fotis tak tlac expoziciu tak, aby si siel tesne do prepalu, ked zbytocne podexponovavas, tak ti to potom zbytocne sumi v tienoch
- ked fotis xixty tak pouzivaj meranie expozicie s dorazom na stred a mier na hlavu pri zaostreni a potom prekomponuj obraz
- zo setakom doporucujem miernucko priclonit, nemat to na "plnu dieru" nie kvoli tomu, ze by to bolo take hrozne, ale mierne priclonenie robi z tohoto objektivu skutocnu bombu (netreba moc, ani nie cely krok, kludne o 0,7EV)
to tak zbezne, dufam ze som nejak pomohol![]()

Odpověď s citací