Najprv si zisti, ake mas pamate (sapphire montuje do karat Etrontech 4ns).
Stiahni si power strip, alebo ten Rage3DTweak. Nainstaluj ho a pust. Ja mam power strip, takze Ti to popisem v tomto programe. Ak to pustis, tak sa Ti objavi ikonka v tray (tam, kde su hodinky). Kliknes na tu ikonku a objavi sa Ti menu a tam budes mat konfigurovat. Dostanes sa tam a budes tam mat dva posuvniky na taktovanie jadra a pamati. Teraz tam mas nastavene default hodnoty tvojej karty. Ak tam mas tie Etrontechy, mali by byt taktovane na 250/230 (jadro/pamate). Doporucujem Ti nastavit 250/250 (to musia zvladat). Otestuj, a ak sa Ti nerozpada obraz (chyby v texturach...), tak postupuj smerom nahor po 5 Mhz az pokial sa Ti nebude rozpadavat obraz. Potom sa vrat naspat o 5 Mhz a otestuj to v Dmarku viackrat za sebou. Ak nebudes mat chyby v obraze, tak je to strop taktu pamati. Potom to zopakuj aj s jadrom. Kde ma strop jadro zistis tak, ze Ti zamzne 3Dmark, alebo Ti spadne do okien. Tak nejak...
Ja mam R8500 flashnuty na R9100 a max hodnoty taktovania bez chyb je 280/260. (pamate mam Etrontech 4ns)
Neviem, ci vies zalohovat bios, ak ano, tak by si mi ho mohol poslat.