Tak přesně tohle jsem řešil (i s MC ) dost dlouho, nakonec to skončilo na RAID1 a záloze na DVD (což je problém). Řešení 1 HDD v PC a 2 HDD v RAID1 ext. boxu mi připadá blízko ideálu, ale neexistuje řešení za rozumné peníze - našel jsem právě ten Netgear, ale má na můj vkus dost much (mimo ostatní např. to, že je nevypínatelný), boxy jako LaCie nebo Maxtor OT Turbo jsou už dost drahé, stejně jako např. http://www.raidsonic.de/de/pages/pro...82cc286ea7ae21 a podobné. A do cheap boxů z USA se mi nechce ...

Pokud někdo najdete vhodné řešení za rozumné peníze, tzn. HW RAID1, firewire, zapínání při zapnutí počítače, standardní filesystem, atd., dejte mi vědět ...

Řešení 1 int. a 1 ext. disk je naprosto nevyhovující a dost riskantní, odejde int. disk a v tu chvíli bude možná i něco s diskem uloženým kdesi v šuplíku, tak už to chodí. Pokud jsou ta data důležitá, tak alespoň dva disky (jeden např. s týdenní zálohou a druhý s měsíční) a každý uložený jinde, ale HDD imho i tak prostě není backup médium.

Je potřeba Blue-ray/HDDVD/whatever - na klasickou zálohu pálit a verifikovat DVD + 1-2 kopie je při současném objemu dat prakticky mimo mísu (alespoň pro ty, kdo data aktivně vytvářejí).