Mám dva disky:
1. rozdelený na partície C, D
2. partícia E.
Partíciu C (10GB) som naformátoval, nainstaloval systém WinXP Pro SP2, NOD32, WinXP firewall povolený. Pri následovnej instalácií programov, a po následovných reštartoch mi behom sekundy zmizli dáta. Zmizlo mi väčšinou to čo som pridával, inštaloval (niektoré súbory zostali). Nainstaloval som teda anti-spyware (SpyBot, ADware, SpySweeper atď), s nimi som prekontroloval všetky partície (disky), pričom našlo zopár spywarov, ktoré som odstránil. )Ďaľej som pustil scan NOD32, ktorý tieť našiel tojske koňe, ktorá sa mi podarilo odstrániť. Keďže dáta, ktoré mi zmizli som potreboval späť tak som použil EasyRecovery Professional, kde som ich našiel a obnovil. Otestoval som tam partície, full system scany, no všetko prebehlo v poriadku (tým som vylúčil hw chybu). Takže to zhrniem: PC sa zdalo byť čisté po viacnásobných scanoch asi 5-tich anti-spywaroch, NOD32 scan - všetky programy hlasili "bez infekcie". Pre istotu som opäť formátoval particiu "C", nainštaloval WinXP SP2, zapol FW na routery, naisntaloval ZoneAlarm Pro (FW+integrovany annti-spyware), NOD32. Opäť po nejakej chvíli mi zmizla väčšina nainšalovaných dát (Windows vždy zostal bez dotknutia).
Skúsil som aj ActiveSMART - ten hlási, že disky sú O.K.!
Môžte mi poradiť prečo mi tie dáta miznú len s partície "C"?
Môžte mi poradiť postup ako to opraviť, a ako zabezpečiť PC?