Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
pri hlasitosti zdrojoveho signalu, nad limit na ktery jsou komponenty staveny, dochazi k praskani a pazvukum v horsim pripade ti vyskoci vyskac na podlahu a uz neobzivne. Takze prebuzena muzika primo ze zdroje ZLOBI. Jedna se o zdroj zvuku CD, mp3 atd..kde pri masteringu nekdo zaspal a nahravka ma spicky(clip) a skace nad 100dB nebo pri grabovani mp3 se muze bezne stat, ze soubor
mp3 ma proti originalnimu souboru vyssi hlasitost(muze vzniknout algoritmem pri prevodu). To vse si muzes cvicne upravit softem mp3gain nebo pouzivat foobar a tam pouzit funkci replygain. Ja osobne mam mp3 srovnane mp3gainem na 95dB maximalne, podle alba mam nektere skladby i tissi ale 94-95 je max co nastavit aby se signal neprebuzoval, kontrolne vidim primo na softwarovem mereni urovne vystupniho signalu(ovladaci panel emu dsp), ze nelezu do cerveneho...))) tak jako na mixaznich pultech. Kdyz si progooglis i zbytek o mp3 gain softu doctes se vice.)))
Rozumím, takže se jedná o vadu nahrávky, je prostě přebuzená. Od teď si to určitě budu hlídat, díky