Chci ten blesk i na ven, ale myslim ze by GN36 melo stacit to uz si nejak kdyztak poradim, ono jinou volbu nez FL-36 tak nejak nemam, takze kdyz venku, tak budu muset v takovych podminakch aby to stacilo, pripadne bez softboxu.
Tedy to bych povazoval za vyresene, jeste mrknu po softboxu. Koukal jsem na ten Stofen Omnibouncer, hodil jsem to do Googlu a v CZ mi nic nevypadlo, kde by se to dalo koupit? Pripadne budu rad i za jine tipy
A ted ten kabel, opravdu staci jen se stredovym kontaktem a nastavim manual na blesku a na fotaku ani nic nastavovat nemusim a pri stisknuti spouste odpaluji? To by byla parada, jeste muzete mi nekde napsat pod jakym nazvem tenhle kabel hledat ci hodit nejakej link?
A jeste konkretne na Olyho E-500 funguje mi i interni blesk kdyz mam externi pripojeny kabelove, tedy neprekazi internimu?
MadCap,
no na me musis pomaluTedy jaky 2 kocky myslis, jako koupit 2 manualni stare blesky a jak je pripojim na jeden kontakt v fotaku? Navic je tu problem, ze stare blesky byvaji na velke napeti (250V) a nove DSLR pouzivaji nizsi (treba 50V), takze si to krasne muzes odpalit. Takze nevim, jedine pres nejake ridici zarizeni, ale to zas bude stat hodne prasuli, kdyztak mi to tvoje reseni nastin trochu konkretneji.
Pokud myslis nejake nove blesky, ktere budu odpalovat preflashem, tak by nemel byt problem, ale to uz se tu spise bavime o zableskovych systemech a to jsou 2 svetla tak za 15-20k, coz je jaksi mimo muj rozsah
A nazev topicu, no nevim, on tu zadnej thread o bleskach neni, tak by se mohla diskuse casem vyvinout tady, myslim, ze by tu mohli byt takove veci, na ktere se lidi casto ptaji, jak vidis nejak specialne to na Olympus neorientuji, takze imho no-problem. Kdyztak navrhni neco![]()