No tak pro tu FL-36 jsem asi rozhodnutej, ale chtel jsem ho pouzivat i jako takove zableskove svetlo ktere je porad pri ruce. Tedy dat ho na kabel a na stativ a bleskat si treba pri foceni portretu apod. Ale kabel je drahej, no s tim nic nenadelam ackoliv 3000Kc za 1m kabelu s koncovkama je fakt sprostarna - FL-CB05, ovsem prave nejhorsi na tom je to, ze to je pouze 1m dlouhe to mi je docela na kulovku, ja bych potreboval tak aspon 2m.

Uprava originalniho kabelu?!Reseni ze ho prodlouzim se mi zda docela jako humus, kdyz uz to stoji 3k, ale mozna bych do toho sel. Koncovky na Olympus patici pro blesk samostatne asi nikde nesezenu, takze zo hold kuchnout a nastavit ten kabel nejakym jinym kvalitnim, ci mozna dat jeste lepsi, myslite ze by to funguvalo?

Uprava bezneho prodluzovaciho kabelu, slo by? Dale me napada, ten FL-36 (jako kazdy jiny blesk, ne?) funguje i bez sTTL, tedy ze bych blesk nastavil na manual (tak jako tak bych musel jet asi na manual) a fotak pouzival pouze jako odpalovac. V tom pripade bych potreboval jen ten velkej prostredni tlustej kontakt, ze? A ten by sel prenaset nejakym universalnim kabelem -> podstatne levnejsim. Chapu to dobre? Kdyztak mi to trochu vysvetlete, je to jen tak co si tak racionalne myslim.

GN36 pres softbox ve dne staci? A na zaver co si myslite na to GN36 a bleskat to ve dne pres mirnejsi softbox, je to realne? Ja tedka s interni GN11 jsem blejskal sice primo, ale docela v pohode, tak si rikam, ze by GN36 pres softbox mohlo projit taky v poho.

Predem moc diky, Skodik