Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Vrácení mobilního telefonu

Standardní Vrácení mobilního telefonu

Ahoj,

potřeboval bych poradit. Přítelkyně reklamovala telefon, z ničeho nic najednou nevydržel vůbec nabitý. Telefon byl přez měsíc na reklamaci a vrátili ho neopravený, do popisu opravy napsali: "Z důvodu nedostatku ND vráceno bez opravy." a bylo nám řečeno že telefon můžeme vrátit prodejci s neopravitelnou závadou. Bohužel na telefonu je prasklý vnější displej (jedná se o "v") a mě zajímá jestli ten telefon můžu bez problémů vrátit kvůli neopravitelné závadě, nebo jestli mi prodejce vykopne s tím, že telefon má prasklý horní displej, v takovém případě bych ho musel asi nechat opravit a pak vrátit (přišel bych o polovinu peněz), ale to mi příjde jako nesmysl.

Předem všem díky moc za rady.
    Naposledy upravil LukasKiller; 25.08.2006 v 00:05.
    C2D 4400@333*9 & AC Freezer 7; MSI P35 Neo2-FIR; OCZ Reaper 800@1000 4x1GB; Gainward 8800GT@; Seagete Barracuda ES 320GB; Seagete Barracuda 7200.9 160 GB; Samsung SpinPoint T 500GB + 750GB; Pioneer DVR-111L; CoolerMaster Dominator; Zelman ZM-MFC2; Razer Lycosa; Razer DeathAdder; Razer Destructor; Samsung SyncMaster 226CW

Standardní Re: Vrácení mobilního telefonu

to by ti musel predajca najprv dokazat, ze prasknuty vonkajsi display je dovodom jeho sucasnej poruchy, kvoli ktorej ho vracas . Ak mas vyjadrenie servisu ze je neopravitelny a ze ho mozes vratit tak by si to mal urobit
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

MadCape, díky moc za info.
    Mám papír ze servisu kde byl déle než měsíc, že ho neopravili a vzhledem k tomu že to nebyli schopni učinit, tak by se mělo jednat o neopravitelnou závadu je to tak? Na tom papíře je jasně uvedeno že nebyl reklamován kvůli displeji, ale z důvodu výdrže baterie.
    V servisu mi řekli že ho mám na základě tohoto vyjádření vrátit, ale chlápek co nám ten telefon dnes dal, říkal že s tím displejem by nám ho nemuseli vzít a to se mi nějak nezdá. Nechci přece řešit jestli mi funguje vnější displej, ale to že je telefon prakticky nepoužitelnej na základě jiné vady. Myslím že ten displej by neměl mít význam.
    C2D 4400@333*9 & AC Freezer 7; MSI P35 Neo2-FIR; OCZ Reaper 800@1000 4x1GB; Gainward 8800GT@; Seagete Barracuda ES 320GB; Seagete Barracuda 7200.9 160 GB; Samsung SpinPoint T 500GB + 750GB; Pioneer DVR-111L; CoolerMaster Dominator; Zelman ZM-MFC2; Razer Lycosa; Razer DeathAdder; Razer Destructor; Samsung SyncMaster 226CW

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Nereklamujes vadu displaye => musej ti to vzit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní Re: Vrácení mobilního telefonu [update]

Tak jsem dnes byl odnést telefon, člověk na prodejně vzal papír a ještě s nějakým kolegou volali šéfovi. Po telefonatu mi řekli, že pokud chci telefon vrátit, tak bych musel telefon dát reklamovat k nim, že oni mají vlastní servis. Ještě když jsem telefon kupoval, tak mi bylo řečeno že s ním mohu do jakéhokoliv servisu a nemusím s telefonem k nim. Takže telefon by si vzali na reklamaci a měli ho tam třeba další měsíc. Mě tohle připadá jako nesmysl, proč bych měl telefon dávat reklamovat po druhé, v autorizovaném servisu už byl.
    Potřeboval bych poradit jak se k tomu teď postavit, telefon jsem jim samozřejmě nedal protože se mi to nezdá. Musím ho dávat znovu reklamovat nebo mi musejí rovnou vrátit peníze?

Blbost, chces ho vratit z duvodu neopravitelne chyby (reklamace pres mesic). Na zadnou reklamaci ho davat nemusis. Mas narok na vraceni penez.

Edit:
    Zajimalo by me, jaka je hranice mezi opravou a vymenou. Pokud by nechteli vratit penize, vzali jiny mobil a ze stareho nechali napr. pouze kryt a baterii a ostatni vymenili...jednalo by se o opravu?
    Naposledy upravil zivan; 29.08.2006 v 20:29.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Vliv
    300

Nejednalo, co je oprava/vymena by pak posuzoval znalec a ten by pravdepodobne vychazel z toho kolik % bylo meneno a zajimaly by ho predevsi casti podstatne pro primarni fci zarizeni.

S tou reklamaci, to je vseobecnej problem reklamaci mimo prodejce, ale pokud ma prodejce nekde uvedeno, ze se ma zakaznik obracet na autorizovany servis (! nemusi, pokud je to dal nez k prodejci !), pak jde IMO o totez, jako kdyby reklamoval u prodejce samotneho => lhuta uz marne probehla a ted je na prodejci aby splnil svoji povinost a vratil $.

Neco jinyho by to asi bylo v pripade, ze by ses obratil na autorizovany servis bez toho, ze by to doporucoval prodejce.

Mimochodem, lehce bych je upozornil, ze budu pozadovat uhradu zpusobenych nakladu spojenych s reklamaci, coz je i pronajem jineho pristroje po celou dobu reklamace (a ten muze lehce presahnout cenu pristroje).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Tak tohle je mazec, to by mě zajímalo co mi zítra řeknou, teď koukám na jejich web (www.gsmtelefony.cz):

Autorizovaná servisní střediska

# všechny telefony u nás zakoupené jsou z oficiální české distribuce a proto je, pokud se rozhodnete, že s reklamací nepůjdete k nám, můžete servisovat v autorizovaných servisních střediscích po celé ČR.

# pro Vaše pohodlí jsme připravili následující přehled, který neobsahuje všechna servisní centra v ČR, ale námi vybraná pro naše dobré zkušenosti.

SAMSUNG, MOTOROLA, PHILIPS, ALCATEL

PPI-ETC s.r.o. , Husitská 42, 130 00, Praha 3

Tel. : +420 225 340 500
    www.ppi-etc.cz

Z tohodle servisu jsem dostal vyjadrení a podle mě i kdyby to nebylo tady, tak tam mají jasně uvedeno že můžu reklamovat v jakémkoliv autorizovaném servisu.
    Ještě jedna věc, musí mi peníze vrátit rovnou na místě, nebo to můžou ještě nějak odkládat?
    Tohle mě tedy vytáčí, asi budu žádat ještě nějakou kompenzaci (uhradu nákladů), co proto musím udělat? Na takovýhle parchanty se asi musí pořádně. Pokud budou dělat problémy a nebudou mi stejně chtít na míste peníze vrátit, mám zavolat ČOI?
    To jsem uvažoval že bych u nich potom koupil telefon jinej, ale rači od nich ruce pryč.
    Naposledy upravil LukasKiller; 30.08.2006 v 03:02.

Tak jsem tam dnes byl na druhé kolo, upřímě řečeno jsem počítal s tím, že odejdu bez peněz. Do obchodu jsem přišel a řekl jsem že chci vrátit peníze, že telefon už v servisu byl a že se dokonce jedná o servis který maj uveden na svých internetových stránkach, vykouknuli chlápci za záclonou a že jsou za chvíli u mě, ale aby řeč nestála a oni to neprodlužovali tak jsem se do nich pustil Řekl jsem jim že nechápu proč mi nebyli schopni vzít telefon již včera, že jsem byl rozhodnut koupit telefon jiný, dokonce dražší. Informoval jsem je že pokud odejdu bez peněz a budou to zase zbytečně prodlužovat, budu kontaktovat ČOI a budu žádat náhradu nákladů spojených s reklamací. Najednou se to tam rozhýbalo a byl mi nabýdnut jiný telefon, ale hotovost v žádném případě, že telefon prý nemá zaplombované šroubky (na šroubkách není žádná stopa manipulace) a že jsem mohl s telefonem ty dny co jsem ho měl doma manipulovat (co bych dělal s neopravitelným telefonem mi tedy není jasné). Na nový telefon jsem nepřistoupil, už s nimi nechci mít nic společného! A telefon chtěli vzít na reklamaci, tak jsem je musel zastavit. Požádal jsem je o papír kde mi potvrděj že mi nejsou ochotni vrátit peníze a že ho chtějí vzít na další reklamaci. Nejdřív, jo jo jo, když jsem je o potvrzení požádal znova, řekli ať ho přinesu a oni mi ho potvrděj, tak jsem se usmál a řekl že se vrátím. Bohužel na ČOI jsem se již nedovolal, zkusím to ráno.

Jakým způsobem žádat náhradu nákladů?
    Snad jsem furt v právu...

Vliv
    300

O naklady pozadas po uznani reklamace nejlepe doporucenym dopisem na sidlo fi. Vydat doklad musi, je to jejich zakona povinost a mohl si k tomu klido zavolat policii (mestska by mela stacit), minimalne budes mit v ruce kus papiru.

Pokud s tebou odmitaji komunikovat, tak je budes muset dat nakonec k soudu. COI jim muze vymerit pokutu(i opakovane), ale tobe nepomuze. Az tam pudes priste, vem si aspon svedka, v lepsim pripade rovnou pravnika (toho jim taky muzes nauctovat).

Tak co by jsi mi ted poradil?
    Ja bych radsi dostal cash, a raci bych koupil telefon u operatora (jeste bych mel i nejake slevy), ale zas pokud je to problemove a musel bych to resit nejak slozite a soudne, tak jestli nemam raci pristoupit na to ze si zakoupim jiny telefon u nich a budu doufat ze se s nim nic nestane
    Pokud bych pristoupil na tu vymenu, mohl bych jim pak poslat prekvapeni (zadost o uhrazeni nakladu)?
    Jinak svědka mám furt, byla tam semnou přítelkyně a poprvé jsme tam ještě potkali známého.

ahoj, můžete mi prosím poradit..zítra jdu reklamovat poprvé telefon a nevím jestli je prodávající povinen mi poskytnout náhradní přístroj...?

Vliv
    300

Povinej neni, ale je to v jeho vlastnim zajmu, muzes si po dobu reklamace telefon zapujcit/pronajmout kdekoli a bere se to jako naklad spojeny s reklamaci, ktery musi posleze prodejce uhradit.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. vraceni zbozi - poskozena krabice
    Založil MAN v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 36
    Poslední příspěvek: 30.10.2006, 12:46
  2. odblokovani telefonu nokia 6630
    Založil Matess v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 14.09.2006, 07:04
  3. skriptenie mobilneho telefonu
    Založil mangatono v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1