Citace Původně odeslal Jezevec
Uz je to tu zase.
B = Byte = 8bitu
b = bit (1/0)

Takze Orinoco a spol. maj 11Mb/s z cehoz na data vyjede tak 50%. To plati jen pri idealnim signalu, se zhorsovanim signalu to klesa. Coz mame nekde kolem 500-600kB/s max. Tady o tu rychlost se deli vsici na stejnym AP. Dal si uvedom, ze je to halfduplex - bud vysilani nebo prijem, ne oboje - pokud chces posilat data a zaroven prijimat 1:1, tak rychlost klesne na cca 1/2.
Dalsi, na cem dost zalezi je ta karta - jeji citlivost. Nekdy muze fpohode vysilat, protoze pro AP je signal OK, ale prijem jde uz do haje => rychlost klesa. Takovej peknej strom v ceste dokaze signal pocuchat . Stejne to muze byt i opacne.
Muzes testnout se mrknou na stratovost paketu - pokud je nad 10% je neco spatne.
Zalezi taky na tom, jak je realizovany propojeni tech APcek mezi sebou, paac nekdy to delaj tak, ze na nej proste a jednoduse pripojej dalsi antenu(nekdy ani to ne) a tu namirej na dalsi AP - pekna prasarna - a to znamena, ze se rychlost deli mezi klienty a komunikaci mezi tema AP. Pak vlastne to AP ani neni AP.

No, doufam, ze sem tu neplacal moc velky bludy .
NJN.. tu prasarnu s ap co popisujes delaj na osmdesat procent... no, to sou pekny kurvy.. protoze pribude par uzivatelu a ta rychlost pripadajici na jednoho usera bude tak mala, ze to bude cloveku zpomalovat i net, kterej je garantovanej a lan bude absolutne nepouzitelnej.. njn, ale co s tim mam delat, ze delaj takovyhle prasarny si asi nepomuzu. pro me to bylo lepsi nez telecom, kdyz tady nic jineho neni.

stranky tech K.UREV www.uvaly.net

no, ale vopravdu se mi nezda, ze by to delali takhle prasacky, pac by ta sit nemela ani nejmensi perspektivu, a moc by si nevydelali poskytovanim nekvalitnich sluzeb a omezenosti poctu uzivatelu site....

ale rekl bych, podle vypisu aktivnich ipcek 192.168.x.x pomoci IP scanneru, ma ta sit 58 uzivatelu... ale mym odhadem - na sdileni microsoft jsem videl nejvice 20 ruznych.

stromy ma v ceste ten kamos, od kteryho ja rychle stahuju, ale on ode mne dabelsky pomalu. no dobre. ale kdyz stahuje on samotnej tak jede 55KBS, kdyz jedu ja samotnej od nej, jedu 80KBS, nevadi... ale zda se mi divny kdyz jedem oba vzajemne download od sebe pres ty ftpcka, tak ja jedu 80KB a on 10KB - proste to mam nejaky moc dominantni. melo by to bejt treba u mne 40 oproti 40 u nej?? nakonec jsme to vyresili omezenim rychlosti downloadu z ftp u obou dvou na 35KB.