Výsledky 1 až 25 z 42

Téma: Co zvolit k přilepení

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele carrot
    Vliv
    275

Standardní Re: Co zvolit k přilepení

Citace Původně odeslal Dr4k3 Zobrazit příspěvek
    no, všechny dvousložková lepidla (epoxy*) mají jeden problém, a to že když je jednou kvalitně přilepíš (dobře a ve správném poměru smíchané složky), dají se pak odtrhnout bez použití kladiva (velikého, a jedna rána nestačí) jen z některých hladkých plastů, což zrovna není případ pouzder čipů.
    Právě proto jsem si objednal ten Loctite 384, jelikož nejde o dvousložkové epoxy lepidlo, ale akrylátové (modifikováné) a němělo trpět tím, že po přilepení přilepoenou součást už v podstatě neodlepíš, ale po zahřátí na určitej interval teplot by spoj měl sám trochu povolit (ne se rozpojit).

Jinak psal si, že místo aktivátoru u akrylátovejch lepidel lze použít čistej heptan. U toho Loctitu je taky třeba aktivátor - ofic. složení toho aktivátoru je substituovaný dihydropyridin a rozpouštědlo n-Heptan a Isopropanol - myslíž, že by místo toho šel taky použít jen ten čistej heptan?

na tom co jsem měl já bylo složení 100% heptan, ale bůhví že tam píšou co se jim zrovna hodí.
    skype drake.cz

Senior Member
    Věk
    49
    Vliv
    287

Chlopi, sorry, ze vytahujem na OC svetlo tento postarsi dred, ale potrebujem poradit...

som cerstvym majitelom HD3850 a chcel by som na nu dat chladic ZALMAN VF900Cu (s tym problem nebude) a na pamate pasivy, co boli k tomuto Zalmanu. A tu je problem - chladic aj pasivy som uz mal na mojej starej 1650Pro - takze na tie pasivy uz nemam samolepiacu teplovodivu pasku...

Teda potrebujem tie zalman pasivy prilepit na pamate HD3850 ale tak, aby v pripade reklamacie grafiky nebol problem tie pasivy dat dole a nahodit nas5 stock chladic... (podla toho, co Ste tu pisali o dvojzlozkovych lepidlach - tadialto asi cesta nevedie...)

Prosim poradte, cim to dosiahnut
    Naposledy upravil Hazo; 24.12.2007 v 22:28.
    ASUS P5Q; Quad Q8300 AC Freezer7 Pro; 4x2GB 1066MHz DDR2 Kingston HyperX BE 2x 500GB SATA WD AAKS; 160 GB SATA WD AAJS; Sapphie HD4850 512MB DDR3 Accelero S1; DVD-ROM + DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast DTV2000H; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY EuoCase Silent 550W

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    260

Citace Původně odeslal Hazo Zobrazit příspěvek
    Chlopi, sorry, ze vytahujem na OC svetlo tento postarsi dred, ale potrebujem poradit...

som cerstvym majitelom HD3850 a chcel by som na nu dat chladic ZALMAN VF900Cu (s tym problem nebude) a na pamate pasivy, co boli k tomuto Zalmanu. A tu je problem - chladic aj pasivy som uz mal na mojej starej 1650Pro - takze na tie pasivy uz nemam samolepiacu teplovodivu pasku...

Teda potrebujem tie zalman pasivy prilepit na pamate HD3850 ale tak, aby v pripade reklamacie grafiky nebol problem tie pasivy dat dole a nahodit nas5 stock chladic... (podla toho, co Ste tu pisali o dvojzlozkovych lepidlach - tadialto asi cesta nevedie...)

Prosim poradte, cim to dosiahnut
    Koukal jsem, že se dá sehnat samotná teplovodivá samolepící páska, kterou jsi měl nejspíš na mysli. Např. tady: http://www.jscomputers.cz/index.php?cPath=684_641 - stačí si vybrat.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Ja jsem nedavno koupil v CZC tuhle http://www.jscomputers.cz/Akasa_AK_T...pId-30413.html (sorry ze jsem nedal link primo z CZC, ale byl jsem linej to hledat, kdyz tady to bylo hnedka na prvni strance toho odkazu nade mnou). Veliky je to dost, sam si nastrihas potrebnou velikost pro jednotlive male pasivy (ja jsem to mel na maly pasivy na GK na pameti jako Ty). Dal jsem to misto puvodni teplovodive pasky na pasivy od Accelera S1 a zatim mi vsechny pasivy na grafice drzi (je to cca 2-3 tydny zpet). Nalepil jsem jich s tim tusim 8 na pameti a 4 na regulatory (GK 8800GT) a troufam si rict, ze tak ctvrtina az max. tretina pasky zmizela, takze to baleni je podle me dostacujici aspon na troji pouziti na cele pameti GK (v pripade ze nebudes davat pasivy na regulatory to vyjde i ctyrikrat).
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Member Avatar uživatele bluedragon
    Věk
    49
    Vliv
    250

Aj ked nemam konkretne skusenosti, namiesto teplovodivej lepiacej pasky by som volil asi radsej toto:
    Arctic Alumina

Home:ASUS P5K, C2D 4500@3,003 (AC), 2x1GB Corsair, ASUS HD3850 256MB 770/2000 (AC S1), Samsung 250GB, ASUS DRW-1814BL, BlueStorm 400W, TT Soprano, Logitech MX 3200, LCD Fujitsu Siemens X19, Sennheiser HD202, Vista Ultimate
    Mobile:IBM/Lenovo ThinkPad T61

Gugluj

Věk
    41
    Vliv
    260

Citace Původně odeslal bluedragon Zobrazit příspěvek
    Aj ked nemam konkretne skusenosti, namiesto teplovodivej lepiacej pasky by som volil asi radsej toto:
    Arctic Alumina
    Jj. To už ovšem Hazo zavrhnul ve svém postu. Psal, že nechce dvousložkové (neboli epoxidové) lepidlo.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

A co teplovodive oboustranne samolepici pasky od 3M?

Senior Member Avatar uživatele Pitrs82
    Věk
    42
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Crus Zobrazit příspěvek
    A co teplovodive oboustranne samolepici pasky od 3M?
    A co takhle poradne precist predchozi post od Haza, kde je tenhle odkaz http://www.tichepc.sk/produkt/Teplov...ka-3M-929.html na Tebou jmenovanou pasku
    Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.

Junior Member
    Vliv
    0

no obdivuju ty co to zkousi sekundakem nebo silikonem.neverim ze dokazi dobre prevadet teplo.znam typka kterej na grafarnu prilepil sekundakem chladic.nevim jestli to prezila ta grafarna, ale ta zvukovka pod tim se odporoucela.nebo sem aji videl jak jeden typan ty chladice na grafarne mel jenom polozeny.bez pasty
    AMD Athlon 2500@2,37Ghz watter cooled ,nForce 2, 1GB RAM dual chanel,
    WD 500+320GB watter cooled,7600 GS ,DVD-RW Lite-ON SOHW-832S+nejakej lite-on,Onkyo 601-6x120W,repro mission and aq,woofer 300W RMS

Věk
    41
    Vliv
    260

Citace Původně odeslal Býv Zobrazit příspěvek
    no obdivuju ty co to zkousi sekundakem nebo silikonem.neverim ze dokazi dobre prevadet teplo.znam typka kterej na grafarnu prilepil sekundakem chladic.nevim jestli to prezila ta grafarna, ale ta zvukovka pod tim se odporoucela.nebo sem aji videl jak jeden typan ty chladice na grafarne mel jenom polozeny.bez pasty
    Pokud vím, tak to většina lidí dělá/dělala kombinací sekunďáku a klasické pasty. Sám jsem takhle kdysi lepil chladiče na chipset než se objevilo epoxidové lepidlo a v neposlední řadě termovodivá lepící páska. Ale jinak ROFL s tím týpkem, co to na to jenom položil. Taky mám jednoho podobně "šikovného" kamaráda, takže si to dokážu živě představit.

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Citace Původně odeslal Býv Zobrazit příspěvek
    Ja ked som kupil Accelero S1 a lepil som pasivy pomocou tych pasok, tak 5 drzalo pevne (uniesli vahu karty), no tri odpadavali, hoci som predtym cipy odmastil a pasku nahrial fenom. Tak som pouzil drobne kvapocky sekundoveho lepidla do rozkov a uz takmer pol roka to drzi a neodpaduje. Myslim ze by nemal byt problem v pripade potreby ich dat dole, lepidla tam mam malo, ale aj tak taketo riesenie neodporucam, radsej nech investuje do kvalitnejsich pasok a pred aplikaciou nech odmasti cipy. pre mna to bola momentalna nudzovka, ktora zatial bezproblemov plni funkciu.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Junior Member Avatar uživatele sumix
    Věk
    37
    Vliv
    0

Sice je to mozna trochu OT, ale tohle vlakno mi pripomnelo, jak jsem jednou potreboval prilepit pasiv na GF2 MX. Premyslel jsem, jak to udelat stylem "co dum da", a napadlo me smichat Herkules s grafitem (co nejvic grafitu), a tim to v co nejtenci vrstve prilepit (predpokladal jsem, ze to pak necim nahradim), ale nejak uz to tam zustalo a kupodivu to dodnes uplne normalne funguje Jaky je vas nazor na takovy reseni? Taky jsem premyslel nad moznosti uziti jemnych Cu pilin, ale tak jemne by se asi doma vyrobit nedaly... Mimochodem, ten napad se silikonovym tmelem taky nevypada zle - mate to nekdo v praxi vyzkousene? Me se to zda jako velice levne a mozna docela dobre reseni (ja bych tam ale mozna trebas pridal taky ten grafit ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaky zvolit vymenik
    Založil Xander v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 115
    Poslední příspěvek: 21.07.2006, 10:43
  2. IrDA deska-mobil/pda, jaky prijmac/vysilac zvolit?
    Založil Skodik v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.11.2005, 18:57
  3. Jakého ftp klienta zvolit?
    Založil Luky v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 01.08.2005, 09:35
  4. Jakou distribuci zvolit, konkretni pozadavky..
    Založil Aigor v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 06.05.2004, 17:55
  5. Windtunel nebo vetrak do bocnice...co zvolit?
    Založil Connor v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 25.02.2004, 09:41

Pravidla přispívání