Jan: máš pravdu, koukal jsem na to na CRT, kde mám nějak divně nastavený barvy (do tepla) a přišlo mi to výrazně jiný. Na LCD už to tak nevypadá.

Jinak musím potvrdit to co jsem říkal o "spokojenosti" - Maulův granátomet by mi asi moc radosti nenadělal, včera jsem byl na cca. 3hodinové procházce po Praze s foťákem a tím 70-300 IS --- a dnes mě docela bolí prsní svaly pro zajímavost jsem si ho zvážil, bez 50g má 2kg - foťák, tele, grip s 2 aku (nabité ).

Samotný 70-300 je ze všech testovaných nejlehčí (630g), pak je 70-200 (něco přes 700g) a pak 100-400, který váží téměř dvojnásobek (kolem 1.4 kg).

Těší mě, že s poměrně příjemnou hmotností (v porovnání) mám velký rozsah a stabilizátor. Jen mě trochu mrzí otáčející se přední člen a pouze MicroUSM, ale to už bych fakt v této kategorii chtěl moc
Každopádně myslím, že to je skutečně skvělý objektiv. Původně jsem zvažoval v případě telete buď právě 70-200/4L nebo Sigmu 70-200/2.8, ale udělal jsem dobře s tím, co jsem zvolil. Maule, díky
Svoji sestavu teď doplním o pevnou 50/1.8 a budu na čas spokojen. Změny přijdou až jednou s novým tělem.

Btw zajímavé je, že na mém kinofilmovém EOSu 3000n nefunkčil IS s maulovým granátometem. S 70-300 funguje...