Zdravicko,
tak se mi tedka postestilo k penezikum a kam jinam je asi vrazit nez do fototechnikyChci si koupit nejake filtry, rozhodne prechodak (uz nechci 1 hod vytahovat mraky pres PS a potom potlacovat sum atd) a CPL. Co se prechodaku tyce je pro me asi jasna volba Cookin, protoze pokud vim, tak se da nastavovat v jake vysce ten prechod bude - tedy hybat s horizontem.
- Nemam v Cookinech vubec jasno, nikdy jsem to poradne ani nevidel, tedy pokud to ma nejake nevyhody sem s nimy.
Pokud jsem to dobre pochopil, tak potrebuji
+ COKIN P458 Adapter 58 mm
+ COKIN B 081B COKIN B 081B - držák filtrů s knihou P250 + (krytka P252 v ceně 99,- Kč ZDARMA)
+ filtr
Tohle mi je jeste jasne, ale tedka jaky vybrat prechodak?
jako prvni do oka mi padl:
COKIN P121 - gradual šedý G2
Tedy s prechodem od pulky s do ND8, otazkou je jestli ND8 neni to moc? Opravdu vubec nedokazu odhadnout. Nebylo by lepsi stredni ND4?
Dale jsem si rikal a co COKIN P121F - gradual šedý G2 full - plný, coz je to same jako predtim, jenom je prechod od spoda az nahoru, k cemu ten se hodi lepe?
A dale jake mam dalsi moznosti u sedych prechodaku?
A dale vyplati se nejake prislusenstvi? Nevim, kdyz je ostre slunce, tak aby kdyz na filtr sviti z vrchu aby to nejak nahaluzilo, je to precejenom sklo, ze? Tedy vlastne cookiny jsou z plastu, nebo jak to je? Nekde jsem slysel ze jsou i dost mekke nachylne na poskrabani, je to fakt?
Treba tohle vyplati se?
COKIN P255 - Modular Hood - sluneční clona
Je strandardne k Cookinu nejake poudro na filtr a vlastne i na prislusenstvi?
=============================
No a nakonec chci kupovat CPL, ale na Cookin je moc drahe, tak bych koupil Marumi a tak jsem se chtel zeptat:
Sel by od objimiky Marumi nasroubovat system Cookin? Vim, ze u CPL se s tim bude hodne spatne pracovat, ale tak jestli to proste jde, asi to moc kombinovat stejnak nebudu.
A pak ma Marumi DHG verze vnitrni zavit? Zda se mi nejak az moc slim, o non DHG verzi asi nema moc cenu uvazovat, ze?
MARUMI C-PL filtr 58mm DHG digital
MARUMI C-PL filtr 58mm
Predem moc diky za odpovedi a docela to specha![]()