theedge:
Pripada mi to tak, ze sa spravas ako urazeny Canonista...
Staci si pozriet MTF grafy vyrobcu a vidis, ze takmer u vsetkych EF skiel ide kvalita za 15mm od stredu PRUDKO dolu, z coho vyplyva, ze budu mat logicky napr. na 5D omnoho horsiu kresbu. Drviva vacsina EF skiel je robena na analogove FF, kde neboli kladene naroky na vysledne vytlacene foto tak vysoke, pretoze to nebolo tak markantne ako u digitalov, kde to vidis 1:1 na monitore... Takze u FF budes musiet siahnut bud na overene Lka alebo nove Lka aby si dosiahol slusnu ostrost pri celom rozsahu a nedoplatis sa.Původně odeslal theedge
Ak chces dalej debatovat o kvalite EF skiel na FF vs APS-C, zaloz si dalsi thread.
Nikon proklamoval, ze FF trh je prenho nezaujimavy a bude vyvijat iba pre APS-C. Ma v strednej a nizsej triede lacnejsie a imho kvalitnejsie objektivy ako Canon, no na FF taktiez nepouzitelne, kedze su DX (ekvivalent Canonackeho EF-S). Jedinu ich vyraznejsiu nevyhodu vidim z mojho pohladu v motore, ktory postradaju.Původně odeslal theedge
Co bude o 3 roky, skutocne nikto nevie, no doterajsi trh s DF a zrkadlovkami napoveda tomu, ze zvacsovat velkost cipu sa vyrobcom velmi nechce. (zeby kvoli vyrobnym nakladom na cip? )Původně odeslal theedge
P.S.
1) Tominek nikde nepostavil D70 na uroven 20D.
2) Taktiez sa mi nepacilo to, ze dal D70 nad 350D a vyvracial som mu to, ale je to jeho uvaha, tak mu ten thread kvoli tomu nebudem zasierat.
3) Pockajme si na realne testy a skusenosti D80ky. Ak bude sum nizsi a softenie priamo vo fotaku bude ovplyvnitelne (vypnutelne), tak si myslim, ze ma D80ka nabeh nielen pritiahnut kompaktistov/EVFkarov ale aj ludi z dolneho segmentu Canonu - a ver, ze konzumentov, ktori maju 300D a 350D s jednym - dvoma lacnymi setakmi je HODNE vela.

Odpověď s citací