Citace Původně odeslal leo
Myslím, že pomalé formátování je fyzické přepsání všech sektorů na disku. Takže ses o ty data opravdu připravil. Zkus ty výše jmenované programy, ale zázraky nečekej. Kdybys měl moc peněz, tak se to pak dělá tak, že se disk rozebere a plotny se čtou laserem. Ten snímá nerovnost povrchu (každé zmagnetování se projeví i na výšce daného místa) a údajně je možné přečíst i vícekrát formátovaný disk. Vychází to z toho, že odstranění dat vždy nechá jistou nerovnost ve zmagnetované části (něco jako kráter) a tu pak lze číst. Proto také existují prográmky pro bezpečné smazání dat, které data přepisují náhodně generovanými daty až 20x za sebou. Pak už nepomůže ani dar přítele Lasera.

Jinak pro obnovu rychle formátované partition je dobrý free prográmek testdisk.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
Pomaly (standartni format z bootmanageru instalace treba WXP ) dle myho neprepisuje fyzicky sektor po sektoru, to dela az prave treba zeroformat, kdy do kazdeho sektoru je fyzicky nacpana O.
respektive mne se podarilo (bez nejakych vetsich znalosti o filesystemech i toho programu : ) ) skutecne stahnout na druhej disk prakticky cca. 95% dat z disku, ktery jeho puvodni majitel mel hozenej jako systemovej, se dvema partysnama na NTFS, disk rozdelenej na dva, tento vzal a protoze mu neco neslo, tak do PC narvAl disketu pro win 98 a tim padem zformatil tenhle fyzicky disk na FAT32. Po skonceni "operace" si to uvedomil a nahodil winxp CD, ze ktereho provedl nahozeni disku, zruseni vytvorene FAT32 a opet vytvoreni dvou disku pod NTFS, pricemz ten prvni oddil jeste myslim napomalo zformatil na NTFS. Pak mu teprve doslo, co vlastne udelal a disk mi prinesl.
Nedaval jsem mu takzet prakticky zadny sance, jen jsme to zkusili. A kupodivou asi po 3 hodinach docela urputny prace mel jak opakuju asi 95% dat zpatky a neponicenych.
Takze to za pokus rozhodne stoji