Citace Původně odeslal Vladimír Mahr
V kompu mám dva hardisky. Jeden serial ATA C: s operačním systémem a daty a druhý D: IDE pouze záložní pro data. Děti pařily na mém PC svoje hry a mašina se zřejmě přehřála a šla do resetu. Automaticky se přestavil bios a po spuštění dětem psaly XP, že byly nekorektně ukončeny a zda mají provést nouzový režim atd. Nevím jak děti odpovídaly ale já když jsem přišel tak jsem znovu správně přenastavil bios aby viděl oba disky a pořadí bootování. Pro restartu taktéž psal co za režim si vyberu ale i ten nouzový nedokázal nabutovat. Dal jsem instalačku do DVD a pustil XP z ní. Chtěl jsem znova XP nainstalovat ale vždy při kopii instalačních souborů mi psal, že nemůže zkopírovat driver.cab. Záloha dat na D: byla sice měsíc stará ale já si řekl, že mi stačí a zlostně jsem dal během instalace XP provést formátování disku C: a to důsledné. A on jej zformátoval. Problém je v tom, že kreténské XP neměly driver SATA odkud načíst první disk C: SATA byl poškozen tak za C: přiřadily druhý disk ATA a udělaly z něj C:. Tím jsem zformátoval svůj záložní disk s daty. Jak zpět ? Je na to něco ?

Koukni do threadu z minulosti, existuje par recovery softu, ktere ti data vrati (samozrejme pokud si disk "nerozkladal" zero formatem ci nejak podobne brutalne).
Hledej Recovery fot NTFS, Getdataback atd. Osobne mam dobrou zkusenost prave myslim getdataback fot NTFS (ted ten nazev nevim presne a v notasu v praci ho nemam), ale z podobneho problemu se mi podarilo obnovit skoro 100% dat z naformatovanyho NTFS disku znamyho PC.
Budes potrebovat tenhle soft, ktery fungujou tak, ze si nabootujou do nejake formy manageru a nasledne z naformatovanyho disku zobrazej smazany data, ktery pak muzes prehazet na druhy disk.
Bohuzel jak spravne receno, ty nejschopnejsi nejsou free...