Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Výběr polarizačního filtru

Standardní Výběr polarizačního filtru

Chtěl bych si pořídit polarizační filtr a jelikož jsem začátečník tak do toho nechci moc investovat. Tak jsem se pustil na internetu do hledání pol. filtrů těch levnějších kategorií a podařilo se mi najít 2 internetové obchody kde jsem narazil na stejné polarizační filtry téže značky, ale je mezi nimi cenový rozdíl skoro 400Kč. Takže bych se chtěl zeptat, jaký je v nich rozdíl, případně jaký by jste mi doporučili. Jinak je to na fotoaparát Fuji S5600
    Díky

na těchto adresách najdete ony filtry:

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortcut=HAM-507215
    http://www.aaafoto.cz/inshop/scripts...2370&level=524

Junior Member Avatar uživatele Jimm
    Vliv
    270

Standardní Re: Výběr polarizačního filtru

Tady je ten filtr ještě o 115,- levnější, objednal jsem si tam Hama pol. filtr 52mm.

http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00020811

MirrA: Rozdíl mezi filtry je v tom, že ten "černý" není určený pro digitální fooparáty - je z horšího skla. Kdežto ten stříbrný je z optického skla (Hama to označuje jako HR)

Každopádně bych ti ale doporučil Hamu nebrat. Pokud nechceš vydávat moc peněz, ber Marumi. Jinak ověřené značky jsou Marumi, Hoya, B+W, Singh-Ray, Heliopan, Promaster, Tiffen.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Citace Původně odeslal no-X
    Každopádně bych ti ale doporučil Hamu nebrat. Pokud nechceš vydávat moc peněz, ber Marumi. Jinak ověřené značky jsou Marumi, Hoya, B+W, Singh-Ray, Heliopan, Promaster, Tiffen.

jj, z těch horších - pozor na kenko, rowi
    Nikon D50/70 + spousta hraček.Prace D3 + 14/2,8 + 24-70/2,8

Citace Původně odeslal russianblue
    jj, z těch horších - pozor na kenko, rowi
    pochopil jsem to spravne ze kenko taky nebrat?

U vetsich prumeru rostou ty ceny docela dost zavratne a kazda koruna dobra, kenko jsem myslel ze ma dobry pomer kvalita/cena..

Citace Původně odeslal sx02
    pochopil jsem to spravne ze kenko taky nebrat?

U vetsich prumeru rostou ty ceny docela dost zavratne a kazda koruna dobra, kenko jsem myslel ze ma dobry pomer kvalita/cena..
    jo pochopil vím, že ceny kvalitních filtrů jsou dost vysoko, a právě proto bych si rovnou koupil kvalitní a snažil se k němu chovat pěkně...

měl jsem od kenka tři předsádky (všechny jsem musel vrátit - nízká důvod kvalita), kámik měl na analog nikonu mezikroužky a taky nadával. takže z toho vychází moje nedůvěra... oba jsme se asi nechali zmást nápisem "made in japan"

Rowi jsem koupil dva barevný v výprodeji u škodafoto, nakonec jsem je dal před halogeny (bodovky) aby svítily barevně (malýmu bráchovi).

Kenko není ve filtrech ničím jiným (minimálně u některých verzích) než o trochu levnějším rebrandem Hoyi. Nakonec se podívejte v obchodě sami - stejné řady, stejné označení, stejné krabičky, stejné etikety/popisy lišící se pouze logem a uvnitř stejné filtry. Kenko i Hoya jsou obchodní značky jediné společnosti, THK Photo Products, společně s Tokinou a Slikem.

Co se týče té nespokojenosti ve zmíněných případech - drtivá většina "předsádek" (předpokládám, že v tomhle případě šlo o makro čočky, ale vztahuje se to i na předsádky v pravém slova smyslu) má mizernou kvalitu, Kenko a Hoyu nevyjímaje. V případě mezikroužků nevím, co se na nich dá pokazit, nejsou v nich optické členy ... Kenko vyrábí např. telekonvertor, který je braný pomalu za etalon funkčnost/výkon/cena.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

No presne z toho jsem vychazel - ze kenko je rebrand Hoya - cili jsem ckeal ze by uplnou hruzu na trh nevypustili i kdyz nenese primo jmeno Hoya. Ono rozdil 72mm ->1200 (kenko) 2100 (lepsi Kenko) a 3400 (hoya) je docela velkej.

Takze bych se taky pripojil k prosbe - jakej byste doporucili polarizak aby pomer kvalita cena byl rekneme "primereny"...

Řešilo se to tu už víckrát, univerzální odpovědí je Marumi DHG. Kvalitní zpracování, kvalitní (slim) objímky, kvalitní sklo i AR vrstvy, malý barevný posun, dobrá cena. Kdyby někdo chtěl v 67čce, jeden mám "v šuplíku".
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Když jsme u toho - kdo vůbec nabízí nejlepší polarizák a který to je? Myslím tím aby byl co nejsvětlejší, maximálně polarizoval a zároveň byl co nejtenčí. B+W? Singh-Ray? ...nehledě na finanční stránku. Nikde jsem nenašel žádný testy na tohle téma.

MirrA: na polarizáku opravdu nešetři - koupíš si lacinej, zjistíš, že to byly vyhozený peníze, a pak si stejně připlatíš...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Jan555: Diky moc za jednoznacnou odpoved
    Mam jest posedni dotaz (ufff) - prodava je v cechach (Praze) nekdo jiny nez Fomei?

edit:
    Jan555: Diky moc, u skody jsem dneska byl a tam mi primo nutili bud Kenko nebo Hoyu. Ted jsem se ale kouknul ze v eshopu maji i Marumi. Takze diky moc.
    Naposledy upravil sx02; 07.08.2006 v 20:09.

Citace Původně odeslal sx02
    prodava je v cechach (Praze) nekdo jiny nez Fomei?
    Fomei je dovozce a distributor, prodává je min. Škoda, ale tam budou zřejmě dražší než přímo u Fomei ... (já je u Škody kupoval)

no-X: pochybuju, že něco takového jako "nejlepší" existuje. Jen za poslední cca rok jsem vystřídal (na běžné užívání) B+W MRC, Marumi DHG a Hoya Pro1 Digital a těžko už mezi nimi hledat rozdíly v optické kvalitě, byť Hoya je z nich nejlepší (a má nejhorší objímku). Osobně bych si vsadil na top modely Schneider Optics (neprodávané pod značkou B+W, ale Schneider), ale drahých (a zřejmě taky dobrých) filtrů je dost, např. Leica, Lee, Singh-Ray, nebo Formatt nebudou určitě špatné, ale prostě si myslím, že to je jedno. Jako výjimka mi přijde Schneider True-Polarizing Glass filter, extrémně zajímavá ukázka mistrovství Schneideru v optice, nevím, jestli podobný vyrábí někdo jiný. Ale je to takové "co by kdyby", trošku drahé srandičky a nikdo z nás to neviděl.

Senior Member
    Vliv
    306

Zrovna pokukuju po B&W POL-FILTER 58MM CIRCULAR MRC. Mel by byt pouzivan stridave s Canonem S3 IS a Olym E-300 1445 Je to dobry filtr? Nebo mam uvazovat jinak?

Ano, je to velmi dobrý filtr.

Vliv
    270

tak to sem si asi objednal filtr úplně na houbelec, jestli tomu rozumím dobře . No mám 14 dní na vrácení zboží bez udání důvodu, tak to asi pošlu zpět. Uvažoval jsem tak, že na Kyoceru M410R my bude stačit prakticky cokoliv a kupovat drahý filtr 52mm, který potom na nový foťák nepoužiju je zbytečnost.

Trochu pokoukávám po Nikonu (50 nebo 70), je rozumné tedy koupit filtr na setový objektiv tuším 67mm toho Nikonu a než si ho koupím tak ho používat přes redukci na té Kyocera?

Jimm:
    no to zavisi :
    1) Jak moc si ses jistej ze si toho Nikona doopravdy koupis.
    2) Jak moc si ses jistej kteryho si koupis - set(D50) 18-55 ma prumer 55mm a set(D70) 18-70 ma prumer 67mm.
    K D50 18-70 nesezenes v setu, pouze samostatne.

Jinak technicky si nemyslim ze byl byl problem v pouzivani vetsiho filtru pres redukci na mensi zavit.

Citace Původně odeslal jan555
    Co se týče té nespokojenosti ve zmíněných případech - drtivá většina "předsádek" (předpokládám, že v tomhle případě šlo o makro čočky, ale vztahuje se to i na předsádky v pravém slova smyslu) má mizernou kvalitu, Kenko a Hoyu nevyjímaje. .....
    no byly 2širokoúhlý a jedna tele průměr 52mm(měl jsem to místo originálu u kompaktu Canon A75).
    http://azfoto.cz/_web/_webshop/nabid...ping=2#group_2

a kvalita byla fakt strašná, a co se týče těch mezikroužků, popletl jsem to, byly to ty telekonvertory, ale proč tenkrát na ně nadával nevím, možná někompaktibilita na přední člen objektivu? fakt nevím... každopádně s těma filtrama (hoya-kenko) jsem nevěděl a je to pro mě příjemný překvapení.

Vliv
    270

sem si myslel, že 18-70 je i u d50 v setu
    Jistej si tím samo nejsem , ale určitě chci něco s čím si při focení víc "vyhraju" , dost mi chybí manuální ostření (nebo funkční automatika) a manuální režim focení a tyhle jsou pro mě ještě cenově přijatelné.

Předpokládám, že při koupi redukce není co pokazit a mohu směle vzít i levnější kousek Hama na Fotoškoda.

russianblue: je to fakt, i většina značkových a velmi drahých (tzn. řádově 2x-3x proti těm z odkazu) předsádek stojí za pytel, širokoúhlá snad ani žádná kvalitní neexistuje. Jednou z čestných výjimek jsou tele předsádky Olympusu, ne náhodou jsou tak populární.

Jimm: nedělal bych si z toho žádnou velkou hlavu, vyzkoušíš a je dost pravděpodobné, že Ti ten filtr bude zcela vyhovovat. Až koupíš lepší foťák, zupgraduješ i filtr. Redukce od Hamy jsou naprosto v pohodě.

sx02: ad 2) - nepletu-li se, má AF-S 18-55 průměr threadu 52 mm ...

Jan55: Nojo, koukal jsem se na photozone a pak napsal neco jinyho. Mas samo pravdu

Jinak diky za tip na fotoskodu. Dneska jsem tam byl pro futral na fotak no a kdyz uz jsem tam byl tak jsem toho marumiho vzal... 72mm - 1933kc.
    Tak doufam ze budu mit pristi tyden alespon na slanou vodu
    Naposledy upravil sx02; 08.08.2006 v 11:41.

A kde je tedy to Marumi nejlevnejsi, nejaky e-shop bych potreboval. Predem dik.

Citace Původně odeslal Skodik
    A kde je tedy to Marumi nejlevnejsi, nejaky e-shop bych potreboval. Predem dik.
    http://fomei.fototuma.cz/objednavka....0610&rozbaleno=

Ten krám neznám, je to levnější než přímo u Fomei a zabralo mi to asi 20 vteřin v googlu ... (V Hradci máš F-foto)

Citace Původně odeslal Kankal
    Zrovna pokukuju po B&W POL-FILTER 58MM CIRCULAR MRC. Mel by byt pouzivan stridave s Canonem S3 IS a Olym E-300 1445 Je to dobry filtr? Nebo mam uvazovat jinak?
    Je to výbornej polarizák, přesně tento používám.

Senior Member
    Vliv
    306

Citace Původně odeslal Dusan
    Je to výbornej polarizák, přesně tento používám.
    V tomto týdnu ho objednám. Doufám, že přijde co nejdřív... díky všem za potvrzení volby

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Samolepky na case - škoda že takový výběr není u nás
    Založil Luke_chiptuning v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 50
    Poslední příspěvek: 25.12.2005, 20:42
  2. Vyber stolniho DVD prehravace - musi umet Divx
    Založil Halen tech v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 113
    Poslední příspěvek: 21.08.2005, 17:50
  3. 12/04 Opat vyber notebooku
    Založil mungo v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 30