Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: hdd na "raid" radici (promise ft 100 lt) + windows

Standardní hdd na "raid" radici (promise ft 100 lt) + windows

Musel sem reinstalovat system (odesel me disk na kterym byl) a ted mam docela problem - po nainstalovani ovladacu na radic - promise fasttrak 100 lite (verze "37" z msi stranek [ http://xs104.xs.to/xs104/06310/ft_shits.GIF ], radic je integrovanej na desce msi kt 266 pro2 ru) me windows nenajdou disky na nem (nejsou ani v diskmanageru, kdyby se chtel nekdo blbe ptat). Docela me to vadi (:

Kde sehnat novejsi verzi ovladace?
    Jak donutit windows najit ty disky?
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 19:49.

Standardní Re: hdd na (promise ft 100 lt) + windows

Nepíše ti ten řadič při startu systému něco o stisknutí nějaké klávesové zkratky? Jestli ano, tak to udělej. Koukni se sem:

http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...highlight=RAID
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Ne, napise mi, ze nasel disk raid 0 ... nejsem debil.

Urcite si radic jen tak kdyz v nem ani v pripojenych diskach k nemu nic nemenim jen tak rekne, ze je nebude detekovat.

Spis jestli ve windows nemusi bezet nejaky servis s detekci raidu (i kdyz to ve skutecnosti raid asi neni) nebo tak.
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 12:59.

"Urcite si radic jen tak kdyz v nem ani v pripojenych diskach k nemu jen tak rekne, ze je nebude detekovat."

Sorry, ale tomu nerozumím.

Nic ve windows není třeba, vše si obslouží driver řadiče. Jestli je to IDE, zkus jiný kabel (mně nechtěl Promise Fasttrak 376 detekovat jednoho staršího Seagata na 40-ti žilovém kabelu ikdyž byl UDMA 33, musel jsem nasadit 80-ti žilový kabel). Zkoušels různé kombinace jumperů (cable select)? Driver od MSI nepodporuje winXP. Mohl by to být (podle souboru ultra.inf v ovladačích) řadič ultra 100. Zkus tyto drivery, pokud půjdou nainstalovat.

http://www.promise.com/support/downl...ver&os=0&go=GO
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Omg, ale tak ty si fakt lama kdyz ten disk do reinstalu jel bez problemu se stejnym kabelem a se stejnym nastavenim (jak uz sem psal vis) a radic ho najde a co ja vim co ...

na promise strankach na fasttrak 100 LITE drivery nejsou, zkus je ty jestli pujdou, kdybych chtel zkouset, tak se neptam (a uz spis bych zkousel fasttrak 100 TX2, nez nejaky ultra), me zajima funkcni reseni, ne nejaky tvy napady nebo co, ale rada na moji situaci, ne na neco co vzniklo v tvy hlave.

Driver od msi podporuje windows xp, nainstaluje se v nem, je tam i slozka win xp, fakt ze mam win2003 je myslim docela jedno [uz jen vzhledem k tomu, ze driv to slo].

EDIT: ale koukal sem, ze na jejich strankach pribyl fasttrak 100 obecny driver, tak sice to neni lite, ale ten zkusim, stejne mi nic jinyho nezbyde, nez zase vsechno zkusit sam.
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 13:10.

Citace Původně odeslal Lolita
    ...
    Laskave se prosim te uz klidni. Mas vychovavani reznickeho psa a o vyjadrovani radsi ani nemluvim. V kazdem druhem tvem postu vidim, ze nez aby sis vazil toho, ze si nekdo najde cas a snazi se ti pomoct, tak mu zvesela nadavas.

Ver ze s timhle pristupem tady daleko nedojdes.

"na promise strankach na fasttrak 100 LITE drivery nejsou"

Nic jsem o fasttrak 100 LITE driverech nepsal. Jen jsem stáhnul drivery toho řadiče pro tvou desku od MSI a tam driver pro winXP není. Co ti na tom není jasné? Tvá deska je zde:

http://www.msicomputer.com/product/p...o2-RU&class=mb

Je na ní Promise 20265R RAID On-Board Controller. V download centru pro MSI je ten download zde:

http://www.msi.com.tw/program/suppor...&CHIP=4&COM=19

A tam driver pro winXP není, zkus ho naschvál najít (rozbal si ovladače a hledej složku winXP).

"me zajima funkcni reseni, ne nejaky tvy napady nebo co"

Pokud tě nezajímají nápady druhých, proč do fóra pokládáš dotazy? Asi bys chtěl, aby z toho tvého zmateného dotazu někdo vydedukoval tvůj problém a předložil ti plně funkční řešení pod nos.

Z toho gifu je vidět, že těch problémů s deskou je více (žlutý vykřičník u Other devices). Vypadá to, že nejsou korektně nainstalované ovladače k motherboardu (VIA Chipset 4in1 Drivers). Tak si dej do pořádku ostatní hardware a pak přemýšlej o problému s IDE řadičem. Zde máš link:

http://www.msi.com.tw/program/suppor...=1&CHIP=1&ID=7

Nastuduj si taky něco o složené větě v základech českého pravopisu, protože tato věta ( "Urcite si radic jen tak kdyz v nem ani v pripojenych diskach k nemu jen tak rekne, ze je nebude detekovat.". ) opravdu nedává smysl. Dál se snaž sám.
    HOWG

Dotazy pokladam abych dostal odpovedi, ne nejaky napady.

A nestarej se o nejake jine zlute otazniky, ty ti muzou byt jedno, nemaji naprosto nic spolecneho se zakladni deskou, jak sem psal, nejsem debil, kdyby meli, tak to napisu, proste se ptam na neco, tak na to odpovez a kdyz nevis tak nepis nic.

Jo a driver mam odsud http://www.msi.com.tw/program/suppor...?UID=29&kind=1 - coz je podle me to sami a ta slozka tam proste je.
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 14:25.

...
    Kolik ti je let? Pokud uz mas za sebou sebou prvni stupen zakladni skoly a pises timto stylem, tak se obavam ze asi debil budes. Musis si uvedomit, ze nikdo ti neni povinen radit !! Mysli si o mne co chces, ale staci se podivat na tvoji karmu, a musi ti byt jasne, co si o tobe mysli jini (vyplyva z toho snad, ze i vsichni ostatni sou debilove? Nemas nejake problemy s komunikaci i v realnem zivote?)
    Omluvte naproste OT, ale nad prispevky od Lolity posledni dobou kroutim hlavou tak, ze se bojim, ze mi upadne.
    Naposledy upravil Caleb; 07.08.2006 v 15:30.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Citace Původně odeslal Caleb
    Kolik ti je let? Pokud uz mas za sebou sebou prvni stupen zakladni skoly a pises timto stylem, tak se obavam ze asi debil budes. Musis si uvedomit, ze nikdo ti neni povinen radit !! Mysli si o mne co chces, ale staci se podivat na tvoji karmu, a musi ti byt jasne, co si o tobe mysli jini (vyplyva z toho snad, ze i vsichni ostatni sou debilove? Nemas nejake problemy s komunikaci i v realnem zivote?)
    Omluvte naproste OT, ale nad prispevky od Lolity posledni dobou kroutim hlavou tak, ze se bojim, ze mi upadne.
    Vsak mi taky zatim nikdo neradi, jen tu spamuje, ja nikoho nenutim aby me nekdo radil, ale nechci aby sem psal nejake sracky, kdyz to neni odpoved.

No trochu problemy mam, sem liny mluvit, nebo se obcas stydim ... ale vetsinou kdyz se stydim tak pak treba zavolam zpatky a reknu, ze sem se stydel, protoze me slyseli ostatni lidi blabla bla bla.
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 16:06.

Vsak mi taky zatim nikdo neradi, jen tu spamuje, ja nikoho nenutim aby me nekdo radil, ale nechci aby sem psal nejake sracky, kdyz to neni odpoved.
    Kdyz ti tu kazdej pise "sracky", proc sem vubec chodis? Navic asi si nepochopil princip solidarity, ktery by mel fungovat na vsech 4ech - cim ty pomahas a radis ostatnim? Nebudeme to dale v tomto threadu resit, chces-li, muzes mi napsat SZ, ale stejne pochybuju, ze by sis svoje pochybne chovani uvedomil.
    Naposledy upravil Caleb; 07.08.2006 v 16:13.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Citace Původně odeslal Caleb
    Kdyz ti tu kazdej pise "sracky", proc sem vubec chodis? Navic asi si nepochopil princip solidarity, ktery by mel fungovat na vsech 4ech - cim ty pomahas a radis ostatnim? Nebudeme to dale v tomto threadu resit, chces-li, muzes mi napsat SZ, ale stejne pochybuju, ze by si svoje pochybne chovani uvedomil.
    No furt je to tu nejlepsi forum o hw v cestine, o sw je asi lepsi, jiny moc neznam a tak kdyz se mi nechce potit neco smysluplnyho anglicky, tak se zeptam tady.

No treba je odhanim od mirandy, aby predesli problemum co s ni zbytecne budou mit.

Ale fakt bys mel prestat s tim ot, jeste to tu zavrou a nekdo kdo by me treba fakt chtel pomoct by pak nemohl

EDIT!

Pak me jeste napda, ze po spusteni pc se vzdycky dela fdisk d: (nikdy ho nenecham dojet, ten disk je stejne znicenej a nema to cenu), tak by to s tim mozna mohlo souviset.
    Ted me urcite nekdo napise abych teda ten disk vyndal a zkusil to, no bez toho by me to fakt nenapadlo takhle delat, uzasne reseni :F
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 18:51.

Takze nainstalovani driveru 'fasttrak 100' z promise stranek nepomohlo ani pri vyndani rozbityho disku = eliminovani checkdisk pri startu

Pri zapojeni do ide funguje lip nez hodinky, jen mu bylo potreba v disk manageru prihodit jednotky.

Tak po tom co si ho nasel na ide si ho uz najde i na raidu, coz je dost blby, protoze takhle nezjstim, jak to vyresit pri reinstalu nacisto.
    Naposledy upravil Lolita; 07.08.2006 v 20:04.

Member Avatar uživatele Keymaster
    Vliv
    253

Standardní Re: hdd na "raid" radici (promise ft 100 lt) + windows

OT// (sorry, nemůžu si pomoct)
    Ten retarda už dostal ban? GJ, modi
    4300 2997 | 2048 667 | 8600 256 | 640 7200 | 250 7200
    It is a scientifically proven fact, that use of English signatures at Czech discussion boards is sign of mental retardation :-p

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Bad blocky na HDD + kopírování Win98 z HDD na HDD
    Založil Oly750 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 19.06.2006, 04:27
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2