Citace Původně odeslal Marty
Jako spokojeny dlouhodoby uzivatel firefoxu a thunderbirdu dost znacne zkustomizovanem (adblock, download statusbar, gestures, switchproxy, tabmix, sessionsaver, forecastfox, custom toolbary, tema, atd atd atd) jsem se po precteni mnoha od na Operu a jeji rychlost a nenarocnost rozhodl dat ji sanci. byl jsem skepticky, protoze zvyk je zelezna kosile
I stahl jsem si posledni verzi Opery, ukoncil FF a TB a naimportoval bookmarky a mailove ucty.
Hodnoceni Opery:
+ rychlost: skutecne je subjektivne rychlejsi, mozna je to tim, ze stranku zobrazuje postupne; spousteni je rychlejsi, neseka se kdyz se da neco stahovat... coz mi ffox pri zobrazovani okna downloads delal
+ mala pametova narocnost: s par bezne otevrenymi taby si po cca. 5 hodinach provozu, kdy se obcas objevi mnoho velkych tabu s obrazky, bere vc. mailoveho klienta cca. 80MB VP. Kdyz porovnam s firefoxem a tbirdem, je to cca. 150+50 MB pri normalni praci. Kdyz resim vic posty (stahuju vsechny ucty najednou, presouvam, filtruju) tak tbird 100MB no problem, ffox pri browseni galerii 250 MB no problem.

Na prvni pokus mi pobrala bookmarky, bookmarks toolbar folder, nejaky ten skin jsem si taky nasel, blokovat reklamy umi, mouse gestures bez diskuze (aby ne )... a to mi zatim staci. Jo, neukazuje mi pocasi, ale to asi vyresit pujde. Jo a neumi switchproxy - nemate na tohle nejaky tip? Snad to bude brat z Access Connections, aspon.

Takze opera ma u me velke plus a budu ji ted pouzivat. Uvidime, jak se dal osvedci.

Jinak resim to proto, ze uz HW meho NTB prestava stacit a tak hledam SW, ktery mu nebude davat takovou sodu. A navic jsem prisel o jednu ramku, mit jen 512 je mizerie, nikomu bych to nepral.
ja jsem taky presel z FF na Operu a muzu potvrdit to co pises
vetsi rychlost a mensi narocnost na pamet(i kdyz ja tu pamet zase tak neresim)
jenom jsem zklamanej, ze nektery stranky to zobrazuje spatne
to se me u FF stalo tak 1x za mesic