Jedná se jen o bednu, bez monitoru, myši apod... Preferuju AMD. Myslím, že Sempron (754/AM2) taktnutý někam k 2.2-2.4GHz bude dost výkonný, ale hlavně levnýNení potřeba výkon ve hrách, a tak jsem si říkal, ať to je alespoň něják svižné, tak se vypustí dobrá grafika, a do ostatního se může dát zase o něco víc peněz. Pořádná grafika by se kdyžtak dokoupila časem. Bude to na internet, filmy...
Z dřívějška už mám koupenou paměť 1GB modul A-Data DDR400 (z bazaru za 2000,-Kč), ale teď se dost zmenšil finanční limit, tak řeším co vůbec postavit. Kdybych měl teď stavět něco nového, bylo by to ASI na AM2 (=> DDR2)...
Protože mi zůstala paměť DDR, tak asi připadá v úvahu
a) asi S754, Sempron 2800+ oc tak 2.2+GHz a ten 1GB DDR400 modul.
b) paměť prodat a koupit desku s AM2, do ní asi taky Sempron + OC, a nová DDR2 paměť (2x512?)
- Určitě by tam byl 1GB ram, asi Sempron64, deska a grafika je ale velká neznámá. U disku nevím jistě (zálaží dost na penězích), DVD-RW ještě taky ne.
- Zdroj vidím na nějáký Fortron 350-400W + se vybere kejs. LC Power 6550 rev. 2 - 550W jsem taky zvažoval, ale nemám dobrý pocit z kvality. Anebo by šlo taky třeba toto: ASUS TA250 (middle, ATX-P4, 360W Mel by tam být dobrý zdroj na úrovni Fortrona.
- Bylo by supr, kdybych něják pořešil i ticho, u grafiky to bude pasiv, ale čipset by mohl být na některých deskaách taky problém (např. ta DFI nF4-4x)
Opravdu nevím. Rád bych, aby tam byla kvalitní deska s OC možnostmi, pro S754 jsem měl vybranou DFI Infinity nF4-4x. Do ní by se musela sehnat nějáká úplně obyčejná hodně levná PCI-E grafika z bazaru (kvůli ceny), třeba něco na úrovni 6200, která by se pak časem vyměnila. Ještě připadá v úvahu deska s integrovanou grafikou (vyšlo by to levněji), ale ty pokud vím jsou všechny mATX, tady ale nemám skoro přehled, nevím která by byla dobrá.
Poradťe prosím, díky.